nie ma rozwodu a nie mieszkają razem - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 28 wrz 2015, 11:28

baba mi się tu rzuca, że ona z mężem nie mieszka co ja od niej chce , sprawa rozwodowa w toku, czy ja mam obowiązek występować po dochody itp ?
madzix
Podinspektor
Od: 08 gru 2014, 13:14
Zajmuję się:

Napisano: 28 wrz 2015, 12:12

teraz jeszcze dopatrzyłam w teczce, że mąż miał działalność więc pewnie nadal ma dochody z działalności ... więc jego oświadczenie musi być..
madzix
Podinspektor
Od: 08 gru 2014, 13:14
Zajmuję się:

Napisano: 28 wrz 2015, 14:19

przyjmij wniosek jaki ma, napisz wezwanie i wtedy sie okaze co i jak.
nie ma...

Napisano: 28 wrz 2015, 14:45

jesli nie na wyroku rozwodowego albo separacji orzeczonej prawomocnym wyrokiem sądu to bierze sie dochody meza art. 3 pkt 16 i 17a
AgaF

Napisano: 28 wrz 2015, 15:25

Z jednej strony przychodzą klienci, którzy "nie żyją" już z małżonkami, ale nie biorą rozwodu z różnych przyczyn (ostatnia wersja: "nie będę się z łachudrą po sądach ciągać") - i są zdziwieni, że małżeństwo jest ważne, bo przecież oni nie mieszkają razem i mąż/żona nie odbiera telefonów.
Z drugiej strony przychodzą klienci, którzy chcą wszystko podpisywać/odbierać za męża/żonę, bo to przecież w małżeństwie wszystko wspólne i w ogóle, to i podpisać można (raz przyszedł pan z żoną i w jej obecności chciał za nią podpisywać - no bo jak wypełnia wniosek to i za żonę się na oświadczeniu machnie...).
Ech...
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x