nie zachodzi koordynacja, i co dalej???

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
doriska680
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia rodzinne
Kontakt:

nie zachodzi koordynacja, i co dalej???

Post autor: doriska680 »

urząd Wojew.ustalił,że nie zachodzi koordynacja. odeslał wniosek do nas za okres 2017/18, w którym osoba brała u nas przez 6 miesięcy świadczenia. Napisali, że centrum życiowe strony jest poza granicą Polski. Kobieta składa mi oświadczenie, że owszem jeździ do Hiszpanii, ale tylko w odwiedziny do męża a dziecko(lat9) chodzi tam do szkoły, żeby nauczyć się języka i rozmawiać z ojcem.czy według was powinna być decyzja żądająca zwrotu za tamten okres???. Pomóżcie???
Ulciak
Referent
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne
Kontakt:

Re: nie zachodzi koordynacja, i co dalej???

Post autor: Ulciak »

A czemu chcesz żądać zwrotu?
doriska680
Stażysta
Kontakt:

myślę o ewentualnym zwrocie, w związku z tym, że nie przebywała na terytorium Polski w okresie pobierania świadczenia??? Urząd Wojewódzki stwierdził, że nie mają zastosowania przepisy o koordynacji .
kasiaiasia
Praktykant
Zajmuję się: Świadczenia wychowawcze
Kontakt:

Post autor: kasiaiasia »

Ej, wiecie co? Tyle ludzi czyta ten post a tam jakaś "tępa dzida" czeka na odpowiedz i nikt nie raczy jej pomóc.Przecież ktoś z was na pewno zna rozwiązanie!!!!!!!! Ja bym chętnie pomogła, ale sama jestem "tępą dzidą" i po prostu nie wiem.Ludzie nie bądźcie obojętni!!!!!
doriska680
Stażysta
Kontakt:

widzę,że tu niestety same "tępe dzidy", skoro nikt nie zna odpowiedzi na mój problem
ODPOWIEDZ