Otrzymaliśmy tabelkę z przewidywanymi niedoborami do dnia 30 września z podziałem na realizację świadczenia z kosztami obsługi oraz z przeznaczeniem tylko na realizację świadczenia wychowawczego , do którego prawo zostanie ustalone z zastosowaniem przepisów o koordynacji. Do kiedy my realizujemy wypłaty? Czy coś mi umknęło Bo przypuszczalnie miał być to maj 2022. Co z koordynacją z poprzednich lat?
Nie ma limitu czasowego - przez gminę wypłacana jest 500 koordynacyjna co do wniosków do dnia 31.05.22 r. Jak za rok przyjdzie rozstrzygnięcie z UW za okres 21/22, czy tam 17/18 to wypłaci to gmina.
Dzwoniłam wczoraj w tej sprawie do wojewódzkiego i Pani powiedziała żeby ująć w tabeli 1 niedobory jeśli są na miesiąc maj na podstawowe 500 oraz koordynacja, która jeszcze nie została rozstrzygnięta. Natomiast koszty obsługi to 0,33%
Tak tylko jak My mamy policzyć niedobory. Skąd mamy wiedzieć,czy będzie przyznane czy nie, skoro ropsy co chwilę zmieniają decyzje. ja mam namieszane w niektórych sprawach. Raz przyznają 500 potem robią uchylenia i przyznają dodatek dyferencyjny, a na końcu stwierdzają, że się nie należy w ogóle u nas.
Ja wpisałam tylko wykonanie za marzec i zapotrzebowanie na kwiecień i maj. Nie liczyłam koordynacji, bo z tym nic nigdy nie wiadomo. Miałabym liczyć z x lat? a potem się tłumaczyć czemu nie zrealizowałam, jak tyle chciałam? Wydaje mi się, że chcą sprawdzić czy starczy nam do planu czy nie starczy.