niedorzeczne pytanie o załącznik ZFA-03,ale ??? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 11 sie 2017, 9:14

na załącznikuZ FA03 w wykazie na stronie Ministerstwa nie ma zapisu "kwoty otrzymane na podstawie art. 27f ust.8-10,, w ustawie zmieniającej nie moge sie dopatrzyć zapisu,że ten punkt jest wykreslony, może ktos mi wyjasni jak to jest po nowemu naprawde? prosze
GRAS
Starszy referent
Od: 17 maja 2017, 9:15
Zajmuję się: FA

Napisano: 11 sie 2017, 9:38

Po nowemu jest tak. Jeżeli korzystasz z sygnity. W wydruku dochodów MF za 2016 wychodzi "wartosc kwoty zwrotu z tytulu niewykorzystanej ulgi na dzieci" jeżeli tam jest jakas kwota to to jest ulga, jezeli "0" to ulgi nie liczymy. Poniewaz ulge teraz liczymy tylko i wylacznie jezeli byla rozliczona na picie UZ, jezeli na picie 0 to to nie jest dochod nieopodatkowany. Dowiedzialam sie w srode dzwoniac do kolezanki z Urzedu Skarbowego. Takze my teraz ulgi od ludzi nie wyolamy, bo wychodzi z programu.
Andziulka
Stażysta
Od: 06 kwie 2017, 13:06
Zajmuję się: funduszem alimentacyjnym

Napisano: 11 sie 2017, 13:31

dzięki Andziulka, to wiem na wydruku z empatii dochód za 2016 wpisana jest ulga za 2015, a wypłacona w 2016 ale moj problem jest taki ,że na druku dochodów nieopodatkowanych, który wypełnia wierzycielka nie ma wyszczególnionej ulgi( w pouczeniu co nalezy traktowac jako dochód nieopodatkowany) w drukach proponowanych na stronie ministerstwa na stary okres , do 31.09.17 jest art. 27f ust.8-10,, a drukach obowiązujących na okres od 01.10.2017 nie ma tego zapisu, czy ja tylko mam taki problem? być może to pomyłka w druku ale drukarnia juz taki załącznik nam wydrukowała
GRAS
Starszy referent
Od: 17 maja 2017, 9:15
Zajmuję się: FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x