Nieletnia a piecza bieżąca - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 16 cze 2017, 10:34

Przyznaliśmy nieletniej zasiłek rodzinny z dodatkami oraz świadczenie rodzicielskie za zgodą przedstawiciela ustawowego itd, decyzje wydane a tu wpłynęło do nas postanowienie Sądu, że dziecko zostaje umieszczone pod bieżącą pieczą babci małoletniej ale tej, z którą ona nie mieszka i nie utrzymuje kontaktu, która mieszka zupełnie gdzie indziej niż małoletnia ze swoją matką i dzieckiem. Pracownicy socjalni dowiedzieli się, iż ta babka obecnie przebywa za granicą i dziecka nie chce i się po nie nie zgłosiła, szpital się pomylił wydał dziecko nie tej babci. Moje pytanie dziecko obecnie przebywa ze swoją matka i babką która złożyła wniosek do sądu o ustanowienie opiekuna czy ja mogę nadal wypłacać świadczenia skoro mam postanowienie sądu, iż obecnie dziecko powinno być pod pieczą innej osoby ???
Olga-25
Praktykant
Od: 16 cze 2017, 8:53
Zajmuję się: Św, FA, ŚR

Napisano: 16 cze 2017, 11:50

dla mnie piecza biezaca to jednak nie piecza zastepcza, i jesli na dodatek dziecko rzeczywiscie przebywa z maloletnia matka i jej pzredstawicielem ustawowym, to nie uchylalabym maloletniej prawa do swiadczen na nie
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 19 cze 2017, 9:00

Może ktoś jeszcze coś doradzi
Olga-25
Praktykant
Od: 16 cze 2017, 8:53
Zajmuję się: Św, FA, ŚR

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]