Przyznaliśmy nieletniej zasiłek rodzinny z dodatkami oraz świadczenie rodzicielskie za zgodą przedstawiciela ustawowego itd, decyzje wydane a tu wpłynęło do nas postanowienie Sądu, że dziecko zostaje umieszczone pod bieżącą pieczą babci małoletniej ale tej, z którą ona nie mieszka i nie utrzymuje kontaktu, która mieszka zupełnie gdzie indziej niż małoletnia ze swoją matką i dzieckiem. Pracownicy socjalni dowiedzieli się, iż ta babka obecnie przebywa za granicą i dziecka nie chce i się po nie nie zgłosiła, szpital się pomylił wydał dziecko nie tej babci. Moje pytanie dziecko obecnie przebywa ze swoją matka i babką która złożyła wniosek do sądu o ustanowienie opiekuna czy ja mogę nadal wypłacać świadczenia skoro mam postanowienie sądu, iż obecnie dziecko powinno być pod pieczą innej osoby ???
dla mnie piecza biezaca to jednak nie piecza zastepcza, i jesli na dodatek dziecko rzeczywiscie przebywa z maloletnia matka i jej pzredstawicielem ustawowym, to nie uchylalabym maloletniej prawa do swiadczen na nie