nienależne świadczenia - zawalony termin !!!!!! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 15 gru 2009, 16:26

Mam problem, i nie wiem jak to ugryźć :( Sprawa wygląda następująco: Kobita uzyskała dochód, nie zgłosiła tradycyjnie i mamy nienależne. Zgodnie z instrukacjami ze szkoleń, najpierw wydalismy decyzje uchylającą świadczenia a następnie po uprawomocnieniu decyzję o nienależnych. Kobita sie odwołała w terminie bo miała prawo. I teraz zorientowałam się , że popełniłam błąd - wydałam decyzję o nienależnych dwa dni przed upływem 14 dni od odebrania poprzedniej decyzji uchylającej, czyli jednym słowem wydałam decyzję o nienależnych jak decyzja uchylająca sie jeszcze nie uprawomocniła. Treza mam to nieszczęsne odwołanie i nie wiem czy jeszcze coś mogę zrobić ? Sprostować? Miał ktoś z Was taką sytuację, pomóżcie prosze bo nie wiem co z tym fanten zrobić
~sanka :(

Napisano: 04 sty 2010, 19:14

sprostowania nie da rady bo musiałabys prostować datę wydania decyzji a to trochę nie bardzo. Jeśli odwołała sie od uchylającej to mogą sie w SKO troche czepić ale wątpię jeśli strona wiedziała że ma nienależne. A jeśli odwołała się od ustalającej nienalezne to LUZIK, nic nie będzie. Wysyłaj do SKO bo jeszcze nie daj B. jak Ci termin wysłania upłynie (SKO tego nie lubi- że niby takie sprawy mają być rozpatrywane w ciągu 7 dni....)
~bój się Boga!

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x