nienależnie pobrane - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 03 cze 2016, 12:09

Jak sformułować uzasadnienie w przypadku nienależnie pobranych świadczeń. Zaznaczę że wina jest po stronie urzędnika. Źle wyliczono dochód. Jak Dobrze napisać żeby Pani za dużo się nie kłóciła:) Proszę o pomoc.
avidrock

Napisano: 03 cze 2016, 13:41

avidrock pisze:Jak sformułować uzasadnienie w przypadku nienależnie pobranych świadczeń. Zaznaczę że wina jest po stronie urzędnika. Źle wyliczono dochód. Jak Dobrze napisać żeby Pani za dużo się nie kłóciła:) Proszę o pomoc.
Mam podobny przypadek. Wyliczyłam dochód z 2014 r. gdzie była utrata (zmiana pracy). Ale Pani we wniosku zaznaczyła, że nie było utraty, nie było uzyskania. Od koleżanki dowiedziałam się, że mąż owej Pani w 2015 r. zmienił pracę i pracuje tam do dziś. Co w takiej sytuacji zrobić? Bo z nowego dochodu wyjdzie, że mają przekroczenie. A decyzja już wydana na dwoje dzieci, bo z dochodu za 2014 r. wychodziło, że się mieszczą w 800 zł.
ja-123

Napisano: 03 cze 2016, 17:14

avidrock pisze:Jak sformułować uzasadnienie w przypadku nienależnie pobranych świadczeń. Zaznaczę że wina jest po stronie urzędnika. Źle wyliczono dochód. Jak Dobrze napisać żeby Pani za dużo się nie kłóciła:) Proszę o pomoc.
Decyzja do SKO do unieważnienia.
&&&

Napisano: 15 lis 2016, 11:33

jesli z winy pracownika, zle wyliczone to kto oddaje? pomozcie?
kz1

Napisano: 15 lis 2016, 11:37

a uchylacie i orzekacie o zwrocie w jednej decyzji czy w dwóch osobnych??
sweet.lemon
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 09 cze 2016, 11:18
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x