nienależnie pobrane decyzją Wojewody (SYGNITY)

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
magda33
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

nienależnie pobrane decyzją Wojewody (SYGNITY)

Post autor: magda33 »

Mam potrącać decyzją Wojewody świadczenie 500+ które Pani u nas pobierała. Jak powinnam zrobić w programie czy żądanie zwrotu czy żądanie zwrotu zewnętrzne?
Silvio
Referent
Zajmuję się: teraz już wszystkim :D
Kontakt:

Re: nienależnie pobrane decyzją Wojewody (SYGNITY)

Post autor: Silvio »

Żądanie zwrotu zewnętrzne, jeśli dobrze pamiętam wtedy nie będzie widoczne w sprawozdaniach.
magda33
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: magda33 »

A odnośnie tego potrącania, to czy mogę zacząć potrącać od czerwca ponieważ teraz mam przyznane do maja a na dalszy okres jeszcze nie mam informacji od Wojewody czy będzie przyznane. I chodzi o to żeby już szło z jednej decyzji. Czy powinnam już to potrącać od maja. Decyzja z 30 kwietnia.
Silvio
Referent
Zajmuję się: teraz już wszystkim :D
Kontakt:

Post autor: Silvio »

magda33 pisze: 11 maja 2021, 14:48 A odnośnie tego potrącania, to czy mogę zacząć potrącać od czerwca ponieważ teraz mam przyznane do maja a na dalszy okres jeszcze nie mam informacji od Wojewody czy będzie przyznane. I chodzi o to żeby już szło z jednej decyzji. Czy powinnam już to potrącać od maja. Decyzja z 30 kwietnia.
Nie pamiętam bo takie potracenie miałam 2-3 lata temu, ale zawsze jak robimy potrącenie to zaznaczam potrącenie całości i idzie ze wszystkich świadczeń, które wskoczą na listę. 500+ potrącasz ze wszystkich świadczeń za wyjątkiem FA, zatem zaznaczenie potrącenie całości powoduje, ze wszystko co będzie na liście wypłat obojętnie czy w ŚR czy w ŚW pójdzie na potrącenie. A jeśli wskażesz tylko starą decyzję 2019/2021 to potem musisz robić decyzję z decyzji i zmienić na nową decyzję 2021/2022 kiedy ona będzie już wydana.

Ja bym potrącała od maja, żeby później ktoś nie zarzucił Ci że zwlekałaś z odzyskiwaniem NP świadczeń. Przecież od Ciebie może się wyprowadzić i nie zobaczysz wniosku na nowy okres :)
ODPOWIEDZ