Nienależnie pobrane od czerwca, a nie od lipca? "W przypadku gdy uzyskanie dochodu powoduje utratę prawa do świadczenia wychowawczego, świadczenie nierybus1 pisze:MartaW a wypłaciłaś już w październiku? Jak tak to nienależnie pobrane za październik
Mariola NP od czerwca
Praca od VIII/2016- dochód z IX/2016 uchylenie od X/2016MartaW pisze:Babka uzyskała dochód w sierpniu 2016 r. - poszła do pracy. Biorę dochód za wrzesień i nienależnie pobrane od października? Bo po ostatnim szkoleniu mam mętlik w głowie.
Praca od IV/2016, dochód za V/2016 uchylenie od VI/2016mariola252 pisze:Ja tez poprosze o podpowiedz w tej samej sprawie. U mnie osoba oświadczyła ze 18.04.2016 r. rozpoczęła pracę, pensję netto za jeden pełny miesiąc maj otrzymała na początku czerwca, ok kiedy nienależnie pobrane.
i nienależnie pobrane ma od miesiąca czerwca?mgmg pisze:Praca od IV/2016, dochód za V/2016 uchylenie od VI/2016mariola252 pisze:Ja tez poprosze o podpowiedz w tej samej sprawie. U mnie osoba oświadczyła ze 18.04.2016 r. rozpoczęła pracę, pensję netto za jeden pełny miesiąc maj otrzymała na początku czerwca, ok kiedy nienależnie pobrane.
Ale dlaczego od miesiąca czerwca, bo nie rozumiem? dochód bierzemy za miesiąc następujący po miesiącu w którym nastąpiło uzyskanie dochodu, czyli dochód za pełny miesiąc maj uzyskany w miesiące czerwcu, jeden miesiac zawsze wypłacany powiedzmy "gratis" czyli czerwiec, a dopiero według mnie nienależnie pobrane jest od lipcamgmg pisze:tak