Nienależnie pobrane - od kiedy?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Nienależnie pobrane - od kiedy?
[quote="mgmg"]1.Nie ma już sformułowania pełny miesiąc.
2. Zapoznaj się z ,,Podręcznikiem dla samorządowców"tam jest opisany przykład z dochodem uzyskanym
3. Jeden gratis miesiąc hmm.... ciekawe co na te gratisy powie kontrola[/
Pan Mazurkiewicz podawał takie przykłady na szkoleniu, i dokładnie pamiętam jak mowił,ze np. jesli ktos uzyskał dochodu za miesiac czerwiec w lipcu, biore dochody za lipiec, w sierpniu jeszcze wypłacamy a od wrzesnia uchylamy
2. Zapoznaj się z ,,Podręcznikiem dla samorządowców"tam jest opisany przykład z dochodem uzyskanym
3. Jeden gratis miesiąc hmm.... ciekawe co na te gratisy powie kontrola[/
Pan Mazurkiewicz podawał takie przykłady na szkoleniu, i dokładnie pamiętam jak mowił,ze np. jesli ktos uzyskał dochodu za miesiac czerwiec w lipcu, biore dochody za lipiec, w sierpniu jeszcze wypłacamy a od wrzesnia uchylamy
- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Rób jak uważasz. Ja też robiłam przez pewien czas tak jak Mazurkiewicz mówił. Ale doszłam do wniosku, że skoro wydali taki podręcznik do 500+ z podanymi przykładami to chyba ma służyć w konkretnym celu. A jak wiesz interpretację artykułu o dochodzie uzyskanym każdy prawnik będzie inaczej rozumiał. A z gratisami wolę ostrożnie
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
"W przypadku gdy uzyskanie dochodu powoduje utratę prawa do świadczenia wychowawczego, świadczenie niemgmg pisze:Rób jak uważasz. Ja też robiłam przez pewien czas tak jak Mazurkiewicz mówił. Ale doszłam do wniosku, że skoro wydali taki podręcznik do 500+ z podanymi przykładami to chyba ma służyć w konkretnym celu. A jak wiesz interpretację artykułu o dochodzie uzyskanym każdy prawnik będzie inaczej rozumiał. A z gratisami wolę ostrożnie
przysługuje od miesiąca następującego po pierwszym miesiącu od miesiąca, w którym dochód został osiągnięty" osiągnęła dochód w miesiącu czerwcu, więc pierwszym miesiącem po miesiącu w którym osiągnęła dochód jest lipiec, i według mnie od lipca należy uchylić. Ale dziękuje.
- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
odważna jesteś, nie powiem 
Wybór należy do Ciebie

Wybór należy do Ciebie

-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ale skoro tak wynika z ustawy, to nie rozumiem dlaczego mam robic inaczejmgmg pisze:odważna jesteś, nie powiem
Wybór należy do Ciebie
- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
każdy interpretuje to inaczej, dla Ciebie taki sposób jest oczywisty a dla kogoś innego inny sposób 

-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Jakby było to jaśniej napisane przez tych gamoni co to wymyślili, to by było dla wszystkich jasne jak robić.mgmg pisze:każdy interpretuje to inaczej, dla Ciebie taki sposób jest oczywisty a dla kogoś innego inny sposób
- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
no właśnie 

Tak jak pisze mgmg!
Też jakiś czas robiliśmy wg Mazurkiewicza, ale później po konsultacji z prawnikiem zmieniliśmy to. Dodatkowo Pani z kontroli z UW potwierdziła prawidłowość naszego działania.
Też jakiś czas robiliśmy wg Mazurkiewicza, ale później po konsultacji z prawnikiem zmieniliśmy to. Dodatkowo Pani z kontroli z UW potwierdziła prawidłowość naszego działania.
- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
mariola252. Mam problem z odpisaniem na Twoje pytanie na priv. Masz blokadę na priv 

Oprócz Nienależnie pobrane - od kiedy? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
wznowienie kiedy decyzja
POMOCY!!!! NA JUŻ!!!!
Planowane terminy realizacji wydatków......
CAS przewidywane niedobory wysłać do 26.X
świadvczenie pielęgnacyjne
wypłata w formie rzeczowej
UTRATA !!!
OŚRODEK WYCHOWWAWCZY
500+ a Kindergeld
Spadek ze sprzedaży ziemi
CO Z NAUCZYCIELAMI????
Elmer pomóż
utrata sygnity
terminy wyplat
dzierżawa