nienależnie pobrane za poprzedni okres - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 09 lut 2011, 11:56

jak mam zrobić zwrot świadczenia za poprzedni okres zasiłkowy jak ta decyzja się już skończyła?
~ola

Napisano: 09 lut 2011, 13:30

zawiadomienie w wszczęciu postępowania do decyzji i decyzja tylko o zwrocie
~oliss

Napisano: 09 lut 2011, 13:46

oki no to wysłałam zawiadomienie o wszczeciu postępowania i teraz osobno zwrot z decyzji starej i osobno z nowego okresu czy moge na jednej decyzji o zwrocie?
~ola

Napisano: 09 lut 2011, 14:12

przecież pisałaś że decyzja się skończyła napisałam Ci jak postąpić do decyzji która się skończyła, jeżeli masz aktualną decyzję to robisz zawiadomienie, później uchylenie po uprawomocnieniu się decyzji decyzję o zwrocie
~oliss

Napisano: 09 lut 2011, 14:22

zawiadomienie wysłałam, decyzję z nowego okresu uchyliłam a teraz musze zrobić zwrot dodatku ze starego okresu i nowego. i nie wiem czy moge jedną decyzją o zwrocie czy muszą być dwie decyzje o zwrocie
~ola

Napisano: 09 lut 2011, 15:38

ja zrobiłabym jedną decyzją
~oliss

Napisano: 14 lut 2011, 12:16

HEJ HEJjeżeli jeżeli decyzja juz sie skończyła jak piszesz to robisz ZAWIADOMIENIE O WZNOWIENIU POSTĘPOWANIA anie zawiadomienie o wszczęciu. tu masz sprawę zakonczona decyzja ostateczną i robisz ZAWIADOMIENIE O WZNOWIENIU, przy trwającej jeszcze decyzji -robisz zawiadomienie o eszczęciu - to są dwa różne pojęcia>.Później robisz Postanowienie i dopiero decyzje uchylająca i NP
~Ela

Napisano: 11 mar 2011, 21:50

Witam wlasnie ubiegam się o stanowisko w pomocy spolecznej i mam bardzo duzy problem ze swiadczeniami nienaleznie pobranymi. Czy moglaby Pani napisac w skrócie jak wygląda takie postepowanie zgodnie z kpa i ustawa o egzekucji z artykulami???bedę bardzo wdzięczna za pomoc :()
~iza

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x