nienaleznie pobrany zas. piel. z winy organu? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 20 lis 2018, 13:40

Witam, dostałam informację telefoniczną iż osoba pobierająca zasiłek pielęgnacyjny na siebie w momencie śmierci rodziców uzyskała rentę rodzinną wraz z dodatkiem pielęgnacyjnym od 2009r. Od 2009r. jej opiekunem prawnym stał się brat. Od 2005r. do nadal pobierała zasiłek pielęgnacyjnym. Opiekun prawny dowiózł decyzję o przyznaniu w/w świadczenia oraz zaświadczenie o opiece prawnej. Podobno w ZUS dostał informację iż jego siostra będzie pobierac dalej u nas zasiłek pielęgnacyjny oraz wyrównanie w ZUS. W/w osoba poinformowała mnie iż w 2009r. dostarczyła informacje do kierownika GOPS i pewnie trafiła jedynie do pracownika socjalnego natomiast do świadczeń rodzinnych ta decyzja nie trafiła. Czy da się jakoś zadziałać na korzyść petenta? Skoro poniekąd nie był winny a kwota do zwrotu urosła do ok. 160000zł. Muszę iść porozmawiać z kierowniczką w tej sprawie i chce to jakoś załatwić polubownie. Nie szukamy problemu. Narazie jedynym krokiem jaki podjęłam to uchylenie decyzji przyznającej zasiłek pielęgnacyjny.
sylwiak019
Praktykant
Od: 07 lis 2017, 19:56
Zajmuję się: ŚW,ŚR

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x