Pani X ma wstrzymane świadczenia rodzinne od marca 2014 ze względu na koordynację. Sprawa jest w toku. Pomyłkowo wypłaciłam we wrześniu zasiłek rodzinny wraz z dodatkami. Jak dalej postąpić? czy wystawić decyzję o nienależnie pobranych czy o nienależnie wypłaconych? Pani X nie chce zwrócić świadczeń.
jak dla mnie to nie są nienależnie wypłacone ... nie możesz wstrzymać świadczeń z powodu koordynacji
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Wstrzymałam wypłatę świadczeń na pisemną prośbę tej Pani a nie ze względu na koordynację. od marca nie miała wypłacanych świadczeń rodzinnych a we wrześniu pomyłkowo przelałam na konto tej Pani zasiłek. Teraz nie chce oddać. Co powinnam teraz zrobić.
na wniosek strony możesz zmienić , uchylić decyzję ... ale nie wstrzymać wypłaty , wstrzymanie art. 28
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes