Nienależny ZP po umieszczeniu w zakładzie karnym. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 04 lip 2024, 14:36

Dps nie poinformował mnie o umieszczeniu podopiecznego w ZK, dostałam info za późno, ten człowiek nie jest już mieszkańcem Dpsu. Będzie zwrot za jeden miesiąc. Jak on ma mi to oddać będąc tam?
Monika221
Stażysta
Od: 10 sie 2022, 11:29
Zajmuję się: SR

Napisano: 05 lip 2024, 11:06

U nas była podobna sytuacja, tylko że pan nie był w dps. O jego pobycie w ZK dowiedzieliśmy się po około 2 latach. Uchyliliśmy decyzję, potem była decyzja o nienależnie pobranym, a w końcu wystawiliśmy tytuł wykonawczy na ten cały zasiłek pielęgnacyjny z dwóch lat.
Następnie po wyjściu z ZK pan złożył nam nowy wniosek o zasiłek pielęgnacyjny - potrącamy mu ten zasiłek na spłatę nienależnie pobranego świadczenia.
Mały-lisek
Praktykant
Od: 26 cze 2024, 14:22
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 05 lip 2024, 14:33

Mały-lisek pisze:
05 lip 2024, 11:06
U nas była podobna sytuacja, tylko że pan nie był w dps. O jego pobycie w ZK dowiedzieliśmy się po około 2 latach. Uchyliliśmy decyzję, potem była decyzja o nienależnie pobranym, a w końcu wystawiliśmy tytuł wykonawczy na ten cały zasiłek pielęgnacyjny z dwóch lat.
Następnie po wyjściu z ZK pan złożył nam nowy wniosek o zasiłek pielęgnacyjny - potrącamy mu ten zasiłek na spłatę nienależnie pobranego świadczenia.
Acha, bo ja się zastanawiam czy mu słać upomnienia i ewentualny tytuł do ZK z racji tego, że on ma tam być do 10.09.2024r. i raczej wróci do dpsu.
Monika221
Stażysta
Od: 10 sie 2022, 11:29
Zajmuję się: SR

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x