"nieoficjalnie" dłużnik nie żyje - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 29 sty 2019, 12:16

GRAS pisze:wiadoma sprawa ale jak go zweryfikujesz to w systemie pozostaje "Slad", że było połąćzenie z empatią, i do sprawozdania ilość też chyba pobiera, czy ktoś będzie może sprawdzał zasadność ( konieczność ) tej weryfikacji? przecież w ten sposób mozna kontrolować każdego , nie do końca jestem przekonana że tak można
ale weryfikacja dłużnika alimentacyjnego (który widnieje u mnie jako dłużnik) to chyba nie jest łamanie prawa i nikt mi za to głowy nie urwie. mam taką możliwość, to z niej korzystam.
kontolanik
Stażysta
Od: 08 mar 2017, 14:45
Zajmuję się: ŚR/SW/FA

Napisano: 31 sty 2019, 10:56

kontolanik pisze:
kinior pisze:Sygnity nie daje możliwości weryfikacji dłużników...
daje. musisz tylko wprowadzić wniosek. ja wybieram "inny wniosek" i sobie weryfikuję delikwenta.

To może się głośno do tego nie przyznawaj bo zabronione nam grzebać w empatii w dłużnikach:)
fundusz125
Praktykant
Od: 11 sty 2019, 10:03
Zajmuję się: fa,sw

Napisano: 04 lut 2019, 13:21

fundusz125 pisze:
kontolanik pisze:
kinior pisze:Sygnity nie daje możliwości weryfikacji dłużników...
daje. musisz tylko wprowadzić wniosek. ja wybieram "inny wniosek" i sobie weryfikuję delikwenta.

To może się głośno do tego nie przyznawaj bo zabronione nam grzebać w empatii w dłużnikach:)
a kto nam zabronił?
kontolanik
Stażysta

Napisano: 04 lut 2019, 15:32

myślę, że jakby ktoś nam pozwolił to wystarczyłoby zarejestrowac wniosek o przeprowadzenie wywiadu alimentacyjnego, ale tu nie dosyć, że jest informacja nieobowiązujący wniosek to nie ma dostępu do weryfikacji
GRAS
Starszy referent
Od: 17 maja 2017, 9:15
Zajmuję się: FA

Napisano: 06 lut 2019, 9:12

GRAS pisze:myślę, że jakby ktoś nam pozwolił to wystarczyłoby zarejestrowac wniosek o przeprowadzenie wywiadu alimentacyjnego, ale tu nie dosyć, że jest informacja nieobowiązujący wniosek to nie ma dostępu do weryfikacji

a nie przyszło Ci na myśl, że to tylko niedopracowanie programu. nie doszukiwałabym się tu głębszego dna.
kontolanik
Stażysta

Napisano: 06 lut 2019, 10:45

oczywiście masz święta rację, zrobić mozna wszystko , też po cichu usuwam weryfikacje z empatii ale śmieszne jest takie tłumaczenie pokontrolne że jest program nie dopracowany, że ustawa jest taka, że nie wiadomo co autor miał na mysli, że robie nie tak jak w ustawie bo uważam, że nalezy robić inaczej, przepraszam, że tak piszę, może wyglądac na złośliwości ale nie jest to moim zamierem, poza tym zauwazyłam , że co pewien czas system robi kopię z moich działan w systemie oby nikt tego nie kontrolował,
GRAS
Starszy referent
Od: 17 maja 2017, 9:15
Zajmuję się: FA

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x