Witam
czy dla osoby niepełnosprawnej mieszkającej samotnie również powiększacie powierzchnię normatywną (oczywiście ma prawo do zamieszkiwania w oddzielnym pokoju). Wczoraj znalazłam wyrok NSA 1450/15 i zgłupiałam.
Ja u siebie mam takie przypadki. Maximo, dziękuję, uspokoiłaś mnieMaxima pisze:Powiem Wam, ze sama mam wątpliwości, nie miałam takiej sytuacji. Lex też nic nie mówi o tym.
Ale skoro ustawa nie precyzuje a problem nalezy rozstrzygnąć na korzyść petenta - art. 7a § 1 kpa - to doliczyłabym 30 m2. Nie zapiminając o wpisaniu tego art. w podstawie prawnej decyzji.
a tak z ciekawości....jaka jest powierzchnia mieszkania i ile osób w gospodarstwie domowym?Klara27 pisze: ↑06 paź 2023, 8:31Ja u siebie mam takie przypadki. Maximo, dziękuję, uspokoiłaś mnieMaxima pisze:Powiem Wam, ze sama mam wątpliwości, nie miałam takiej sytuacji. Lex też nic nie mówi o tym.
Ale skoro ustawa nie precyzuje a problem nalezy rozstrzygnąć na korzyść petenta - art. 7a § 1 kpa - to doliczyłabym 30 m2. Nie zapiminając o wpisaniu tego art. w podstawie prawnej decyzji.![]()