niepełnosprawność - czekać na wyrok? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 25 sie 2015, 10:46

Pani odwoływała się od orzeczenia na syna, który dostał umiarkowany stopień. Wojewódzka komisja utrzymała orzeczenie powiatowej w mocy, więc złożyła odwołanie do sądu. Sąd postanowieniem dopuścił dowód z opinii biegłego, który też nic nie zmienia w orzeczeniu. Pani przyniosła mi tą opinię i mówi, że nic więcej nie dostała. Ja uważam, że sąd na podstawie opinii powinien wydać wyrok w ostateczności postanowienie, że jej odwołanie oddala. Dobrze myślę? Bo się ze mną spiera, że nic więcej nie dostanie. Wydaje mi się, że pewnie musi zwrócić się osobiście lub na piśmie o wydanie wyroku.
Podpowiedzcie czy mam rację, bo ona składa wniosek i chce wydania decyzji już.
beataQ

Napisano: 25 sie 2015, 10:59

a wiesz może jak długo czekała na tą opinie ?
bo u mnie baba chodzi, że nic nie dostała a w czerwcu wysyłała
w sumie dziwne, że żadnego pisma nie ma ale w sądach może to możliwe
asiak

Napisano: 25 sie 2015, 11:03

orzeczenie do powiatowego z października, opinię biegłego ma z 10 kwietnia na wniosek sądu o jej wydanie z 11 marca.
Skoro opinia jest z kwietnia to już kawał czasu minęło i powinno już się coś zadziać z orzeczeniem sądu
beataQ

Napisano: 25 sie 2015, 11:16

zadzwoń do orzecznictwa- może u nich jest już wyrok sądu
~o~

Napisano: 25 sie 2015, 11:33

Wyjaśniłam w sądzie, więc i was informuję, żeby było wiadomo jak w takich przypadkach postąpić. W mojej sprawie orzeczenie jest już prawomocne.
Po wydaniu opinii jest wydawane orzeczenie sądu a o jego wydanie trzeba zwrócić się osobiście lub pisemnie. Wydanie odpisu wyroku jest wolne od opłat.
beataQ

Napisano: 25 sie 2015, 11:38

łoooo matko pół roku czekała na opinię biegłego
to moja płaczka poczeka jeszcze
asiak

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x