Na przyszłość bym o tym nie pisał w decyzjach.Edyttta pisze:dzięki
decyzję też muszę zmienić. Mam tam wspomniane, że od świadczenia opłacane będą opłacane składki zdrowotne, emerytalne, rentowe.
To nie jest czynność którą się przeprowadza na wniosek strony! Tzn. wnioskowanie strony nie ma znaczenia, obowiązek ubezpieczenia zdrowotnego wynika z ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych, a opłacania składek na u. społeczne z z ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych.Edyttta pisze:Wnioskowała o zgłoszenie do ubezpieczenia emerytalno-rentowego.
jak im napisałam, żeby wskazali DATĘ to mi elaborat wysmarowali, że w ustawie nie ma zapisu o wskazaniu daty tylko ustalenia okresówBazyl pisze:PS. Swoją drogą, czemu w piśmie z ZUS nie można po prostu napisać do kiedy powinny być opłacane składki, zamiast wyliczać okresy składkowe na dzień złożenia wniosku? A może Wy dostajecie to w takiej czytelnej postaci?
To nie jest czynność którą się przeprowadza na wniosek strony! Tzn. wnioskowanie strony nie ma znaczenia, obowiązek ubezpieczenia zdrowotnego wynika z ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych, a opłacania składek na u. społeczne z z ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych.[/quote]Edyttta pisze:Wnioskowała o zgłoszenie do ubezpieczenia emerytalno-rentowego.