Niespodziewana wizyta... - Ośrodki Interwencji Kryzysowej

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 12 gru 2013, 1:37

Witam,
Chciałabym prosić o radę i objaśnienie.
Dziś do domofonu zadzwoniła pani,jak się okazało pracownik socjalny. Była na nas skarga mailowa. Podobno sąsiadka słyszała awantury i niepokojący płacz dzieci.Przyznam szczerze, że byłam w takim szoku, że do teraz nie wiem czy to co Pani przy mnie wypełniła było tym formularzem do niebieskiej karty...? Ogólnie zastanawia mnie jak to wygląda. O nic z tego wszystkiego nie zapytałam. Ogólnie może ciężko w to uwierzyć , ale jesteśmy normalną rodziną. Bez nałogów, bez przemocy... Mąż ma dobrą pracę. Dzieci są zadbane, wesołe i nie bite... Czasami mamy z mężem małe sprzeczki, ale zupełnie niegroźne i krótkie-jak to w większości związków. Sąsiadce z dołu od początku przeszkadza nasz synek i jego biganie po mieszkaniu, tańce czy problemy z usypianiem. Aby ktokolwiek zareagował ubarwiła sytuację i zmyślała. Wszystko wyjaśniłam Pani, która mnie odwiedziła, ale w sumie nie wiem jak to dalej wygląda?
~Magda

Napisano: 01 lut 2014, 2:30

Masakra- niezwłocznie proszę się udać do kordynatora KN i wyja snic sytuacje, moga byc bezpodstawne problemy. Pracownik soc. nie miał praw do założenia KN bez dowodów i podejrzeń i potwierdzeniu polcji o interwencjach.

Prac socjany decyduje, chyba że ma podstawy do założenia KN.
~Mek

Napisano: 08 lut 2014, 0:07

zgłoś do prokuratury
~wr

Napisano: 20 lut 2014, 22:39

napisz do osrodka z prosba o wyjanienie przyczyn intrwencji
jazeli była to skarga, donos jakiejs osoby popros o wskazanie.
(pewnie odmówia zasłaniajac sie ochrona danych osobowych.

mozesz w desperacji napisac do prokuratury o mozliwasci popelnienia przestepstawa na twoja szkode (pomowienie np) i ze dowody zjadzie prokurator w OPS

Popros dzielnicowego o opinie o twojej rodzinie

wyprzedz dzialani, to głupi kraj.....
~mariusz

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem