nieszczęsna zł za zł - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 23 lut 2017, 10:38

Pani brała pomniejszone rodzinne + dodatek na rozp. roku szkolnego (razem 128,70, ze zł za zł).
Obecnie utraciła dochód i ma mieć pełną kwotę zasiłku tzn. 124 zł.
Co z tym rozpoczęciem roku? Przyznać 100 zł?
Ze szkolenia z Mazurkiewiczem pamiętam, że nie bo juz w części było przyznane i wypłacane.
Co wy na to? Przyznaję tylko sam zas. rodz.??

P.S. Pewnie to juz było poruszanie ale od roku nie mam czasu żeby siedzieć na forum i swoją drogą obecna wersja tego forum jest fatalna....
*Ilona

Napisano: 23 lut 2017, 11:12

Ja w takich przypadkach daję wyrównanie do 100 zł. Czyli patrzę jaka kwota była już wypłacona tym systemem zł za zł i sprawdzam czy program mi dobrze za wrzesień przyznaje (czyli wyrównuje do 100). Nie wiem czy to dobrze, bo są różne głosy.
oliwia,

Napisano: 23 lut 2017, 12:02

Inni co na to?
*Ilona

Napisano: 23 lut 2017, 12:17

jak to w naszym kraju. Co najmniej 2 opcje. Jedni wypłacają we wrześniu różnicę inni nie. Szkolący też mają różne zdanie.

Ja nie wypłacam różnicy.
Pegii

Napisano: 23 lut 2017, 12:20

ja miałam taką sytuacje niedawno i po długim zastanowieniu nie dałam wyrównania ani 100
+ewa

Napisano: 23 lut 2017, 12:24

Ja daję wyrównanie.
Na szkoleniu z p. Wardachem była mowa, że w ustawie nie ma ani nakazu, ani zakazu wypłaty wyrównania do 100,00 zł.
bvb

Napisano: 23 lut 2017, 12:58

ja nie daję.
na szkoleniu z p. Mazurkiewiczem była mowa, że w ustawie jest, że to jednorazowy dodatek i nie wyrównywać.
megi1202

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem