nieszczesny KRD - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 11 gru 2015, 14:01

Czy robi.ąc przesył z sygnity do KRD pojawił sie komus komunikat a raczej status ze "oczekuje na walidacje"?????? i nie ma opcji wyslij zadluzenie zostały tylko - zawartość przesyłu, - utworz aktualazacje zadluzenia (ale wtedy tworzy do pozostałychj ktore juz przesłałam) i pobierz dane z KRD?
NIE WIEM CO MAM Z TYM ZROBIC ZEBY PRZESŁAC TE ZADLUZENIA
prosze poptarzcie

Napisano: 15 gru 2015, 0:39

... jeśli pytanie jeszcze aktualne - trzeba poczekać, najczęściej jeden dzień, aż dane po stronie KDR się przetworzą i wtedy kliknąć "pobierz dane z KRD".
Wysyłanie danych do tego BIGa działa tak, że plik z danymi idzie od razu w całości do nich na serwery a tam czeka w kolejce (w zależności od ilości zgłoszeń z innych jednostek). Dopiero gdy KDR go "przemieli" to można w Sygnity pobrać dane z KDR.
Przynajmniej tak to działa w inncyh OPSach i podczas wysyłania z Nemezisa Sabarem do KDR - zasada dokładnie taka jak opisałem.

pozdrawiam,
SoroQ

Napisano: 15 gru 2015, 10:18

ja próbuję wysłać z sygnity do KRD już 5-ty dzień i pojawia się komunikat że błędny adres serwisu. Sprawdzałam w KRD że mam poprawny tzn. https://services.krd.pl/Siddin/2.1/Import.asmx
Może muszę coś zmienić w parametrach systemowych? Błagam o pomoc
Gość

Napisano: 16 gru 2015, 20:01

blagam o pomoc, nie daję rady!
Gość

Napisano: 17 gru 2015, 12:06

ponawiam
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny