Czy przyznawaliście dofinansowanie do takich nietypowych sprzętów w ramach b.technicznych jak rower Moibler S ?
https://racerunning.fundacjazlotowianka. ... g/mobiler/
dla dziecka niepełnosprawnego które ma trudności w poruszaniu się i na innym sprzęcie nie da rady jeździć czy w ogóle się poruszać.
A drugi sprzęt to sportowa przyczepka dla dziecka do roweru, która może też być wykorzystywana jako wózek, też dla dziecka niepełnosprawnego.
https://www.decathlon.pl/p/przyczepka-r ... lsrc=aw.ds
aby dziecko mogło brać udział w wycieczkach rodzinnych.
Co o tym sądzicie?
nietypowy rower i przyczepka rowerowa (wózek)
-
- Referent
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: nietypowy rower i przyczepka rowerowa (wózek)
trudna sprawa .... rowery rehabilitacyjne dajemy w sprzęcie rehabilitacyjnym ale jak do tej pory nikt nie wnioskował o taki sprzęt i nie wiem czy wtedy nie należałoby faktycznie przyjąć wniosek w ramach barier technicznych
-
- Referent
- Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Re: nietypowy rower i przyczepka rowerowa (wózek)
Pierwszy sprzęt myślę, że można dofinansować. Takiego wniosku nigdy nie miałem, ale raczej rozpatrywalibyśmy go jako sprzęt rehabilitacyjny.
W sprawie podobnej przyczepki miałem telefon z zapytaniem o możliwość dofinansowania, ale po konsultacji z kierownikiem ustaliliśmy, że ta przyczepka nie służy do aktywnej rehabilitacji. Raczej do rekreacji lub po prostu dla wygody rodziców, którzy chcą iść na rowery i zabrać dziecko.
W sprawie podobnej przyczepki miałem telefon z zapytaniem o możliwość dofinansowania, ale po konsultacji z kierownikiem ustaliliśmy, że ta przyczepka nie służy do aktywnej rehabilitacji. Raczej do rekreacji lub po prostu dla wygody rodziców, którzy chcą iść na rowery i zabrać dziecko.
Oprócz nietypowy rower i przyczepka rowerowa (wózek) - PFRON - zadania powiatów przeczytaj również:
zlecenie do stycznia, a płatność faktury do grudnia
Faktura duplikat
Turnus od 5 czerwca
turnus rehabilitacyjny- pomniejszenie kwoty dof.
pełnomocnictwo
zlecenie a faktura
Wyposażenie stanowiska pracy
Data odbioru na zleceniu, a data faktury.
sprzęt rehabilitacyny
Wózek inwalidzki - mieszkaniec DPS
Wniosek lekarski - ksero dla ośrodka
winda dla niepełnosprawnego
Czy to jest sprzęt rehabilitacyjny
System Krabat - nowoczesna forma hipoterapii
Turnusy rehabilitacyjne
Sport, kultura, turystyka...