Ale to nawet nie musiała mówić Seredyn, to wynika z projektu, ja naprawdę nie wiem jak w tym można było znaleźć tyle dziur, że nagle nikt nie dostaje tego wyrównania. Jakieś dziwne rzeczy typu weryfikacja dowodów, aktów urodzenia, dochody, trzy rodzaje świadczeń, odmowy dla rolników - jeeeezu. To naprawdę jest proste, albo ja mam dziś zły dzień i nie rozumiem...
a co z osobami które miały np. ŚP na starych zasadach i skończyło im się orzeczenie w okresie od stycznia 2013 do czerwca 2013 i nie załapały się wg nowych przepisów ani na ŚP ani na SZO?
Te osoby nie będą miały prawa do zasiłku, ponieważ ich decyzje nie wygasły a po prostu upłynął okres na jaki zostały wydane - nie ma tu mowy o utracie praw nabytych.
Ewelina, jest opisane w projekcie co z takimi osobami,
interpretuję po mało wnikliwym przeleceniu tego że będzie ok, znaczy że mają czas 4 mies. od daty wyd. orzeczenia.
te które zarejestrowały się w PUP (jak poprawią błąd pisarski w projekcie) otrzymają.
Te które podjęły pracę - do dnia podjęcia pracy.
Te które \"podjęły\" pracę i z niej zaraz zrezygnowały bo nie dały radę jej łączyć z opieką dostaną wyrównanie za okres bez okresu pracy (przynajmniej ja to tak czuję)