NO I MAMY NOWY PROJEKT płacić i płakać - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 8    [ Posty: 71 ]

Napisano: 06 lut 2014, 21:30

a co z osobami, którym w m-cu styczeń rodzic zmarł? co z wyrównaniem za m-ce od czerwca do grudnia? czy też będzie im się należało wyrównanie?
~anna

Napisano: 06 lut 2014, 21:32

tak będzie, do dnia zgonu - dzisiaj o tym mówiła Seredyn w Sejmie
~Kati

Napisano: 06 lut 2014, 21:58

Ale to nawet nie musiała mówić Seredyn, to wynika z projektu, ja naprawdę nie wiem jak w tym można było znaleźć tyle dziur, że nagle nikt nie dostaje tego wyrównania. Jakieś dziwne rzeczy typu weryfikacja dowodów, aktów urodzenia, dochody, trzy rodzaje świadczeń, odmowy dla rolników - jeeeezu. To naprawdę jest proste, albo ja mam dziś zły dzień i nie rozumiem...
~Iks

Napisano: 06 lut 2014, 22:18

no właśnie Iks proste i jak o tym piszę to od razu jestem pro-rządowa a moim zdaniem jak tak będą pisać inne ustawy to będzie dobrze
~Kati

Napisano: 07 lut 2014, 9:36

a co z osobami które miały np. ŚP na starych zasadach i skończyło im się orzeczenie w okresie od stycznia 2013 do czerwca 2013 i nie załapały się wg nowych przepisów ani na ŚP ani na SZO?
~Ewelina

Napisano: 07 lut 2014, 9:46

Te osoby nie będą miały prawa do zasiłku, ponieważ ich decyzje nie wygasły a po prostu upłynął okres na jaki zostały wydane - nie ma tu mowy o utracie praw nabytych.
~Irmina

Napisano: 07 lut 2014, 9:57

Ewelina, jest opisane w projekcie co z takimi osobami,
interpretuję po mało wnikliwym przeleceniu tego że będzie ok, znaczy że mają czas 4 mies. od daty wyd. orzeczenia.
~xyzźż

Napisano: 07 lut 2014, 10:04

a co z osobami które zarejestrowały się w PUP ? albo podjęły pracę?
~nowa2

Napisano: 07 lut 2014, 10:06

te które zarejestrowały się w PUP (jak poprawią błąd pisarski w projekcie) otrzymają.
Te które podjęły pracę - do dnia podjęcia pracy.
Te które \"podjęły\" pracę i z niej zaraz zrezygnowały bo nie dały radę jej łączyć z opieką dostaną wyrównanie za okres bez okresu pracy (przynajmniej ja to tak czuję)
~Elmer

Napisano: 07 lut 2014, 10:17

jak myślicie za jaki okres czasu zacznie to obowiązywać?
jeszcze w lutym?
~nowa2

Strona 4 z 8    [ Posty: 71 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x