nocka do 10 rano

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~moni

nocka do 10 rano

Post autor: ~moni »

Czy dyrektor może wprowadzić nockę od 22 do 10 rano...
Czy to nie przegięcie kazać nam siedzieć po nocce do 10 rano? Czy ma takie prawo wg kodeksu pracy?
~szafa

Re: nocka do 10 rano

Post autor: ~szafa »

Zgodnie z KP dobowy wymiar czasu pracy może być przedłużony do 12 godzin pod warunkiem przyjęcia zrównoważonego czasu pracy, tzn. w innej dobie wymiar czasu pracy jest mniejszy niż 8 godzin.
~moni

ale czy może nam zrobić nocke do 10 rano? Dyżury mamy mieć 10 - 22 i 22 - 10... Jak mam funkcjonować po całej nocce do 10 rano...
~szafa

Może, ale pod warunkiem że w innym dniu tygodnia będziesz miała dyżur krótszy niż 8 godzin.
~moni

Nie wszystkie są 22-10 i 10-22...
~szafa

Podaj swój plan od poniedziałku do niedzieli.
~ila

Post autor: ~ila »

czy mogę pracować od 21 -9 lub od 21 -8 i po nocy byc na pobudce oraz prowadzić dzieci do szkoły?
~ale jaja

Post autor: ~ale jaja »

a ile macie tych nocek do 10 rano. Moni piszesz że wszystkie nocki są po 12 godzin. 3x12=36 zostaje 4 do 40 godzinnego tygodnia pracy.~szafa napisał że jakiś dyżur musi być krótszy a ty na to że nie. Jak to możliwe? ile ty robisz tych 12 godzinnych dyżurów?
~iza

Post autor: ~iza »

My mamy nocki od 22 do 8 rano i tez nie wiemy czy jest to zgodne z prawem Dzień gdzie mam dyżur od 6 do 8 jest dniem wolnym ?
~ale jaja

Post autor: ~ale jaja »

~Iza ale ty to chyba pracujesz na KN. Ile godzin tygodniowo że wychodzi że jesteś w pracy 4 dni na 10 godzinnych dyżurach i masz jeden piąty dzień 6-8 i to jest dzień wolny?
ODPOWIEDZ