Dzień dobry. Mam ogromny problem i prośbę otóż na emeryturę odchodzi główna księgowa i zarazem jedyny pracownik księgowości, ja jestem nowym kierownikiem i wiem ze do tej pory pomagała jej pracownik socjalna, która zna się na księgowości ma porobione kursy księgowe i kadrowe ale brakuje jej stażu pracy (pomoc była umowna, nie formalna). Czy ja mogę zrobić z niej księgową w moim ops z pominięciem głównej księgowej, jest taka możliwość żeby w małym ops był po prostu pracownik ds księgowości i kadr a nie było głównego księgowe. Mega proszę o pomoc.
Witam
Pamiętam, że przychodząc do Gops do obsługi księgowej byłam tylko księgową. Nie byłam główną księgową. Było to x lat temu. W takich sytuacjach powinien się wypowiedzieć Wasz radca prawny czy regulamin i przepisy pozwalają na utworzenie takiego stanowiska.
Takie stanowisko jest przewidziane w regulaminie tylko zastanawiam się czy mogę pominąć stanowisko głównej księgowej a na przykład na drodze awansu po tych 3 latach awansować tą dziewczynę. Zależymy na niej ponieważ umie już wszystko...
u mnie była podobna sytuacja na początku asystent sd księgowości a po osiągnięciu wymaganego stażu pracy gł księgowy, ale to radca prawny musi sie wypowiedzieć, bo nie wiem czy może być taka sytuacja ze nie ma gł księgowej.
Ja na początku też nie miałam wymaganego staży pracy w księgowości więc byłam p.o główna księgowa, do czasu nabycia wymaganego stażu, potem dostałam zmianę na główną księgową.
Takie stanowisko jest przewidziane w regulaminie tylko zastanawiam się czy mogę pominąć stanowisko głównej księgowej a na przykład na drodze awansu po tych 3 latach awansować tą dziewczynę. Zależymy na niej ponieważ umie już wszystko...
Ale czemu nie chcesz jej już dać p.o główna księgowa, to nic się nie dzieje, po tym czasie jaki jej brakuje do stażu zrobisz ją główna i tyle
Mogę jej dać p.o. tylko się zastanawiam czy tak można?Zależy mi na niej i chce zrobić żeby było ok. A na p.o. muszę ogłaszać konkurs, ona ma umowę na stałe jako pracownik socjalny już od 7 lat.