nowa ustawa kontynuowanie nauki
Re: nowa ustawa kontynuowanie nauki
Zastanawiające - art. 142 ust. 1 ustawy o p.z. ustala kryterium dochodowe (1200 zł.) jedynie do pomocy na usamodzielnienie oraz na zagospodarowanie. Nie ma tu mowy o pomocy na k.n. W takim razie czy do pomocy na k.n. nie obowiązuje żadne kryterium dochodowe? Proszę o opinie.
tak, pomoc na kontynuację niezależnie od dochodu
Mam pismo z Ministerstwa. Jest w nim napisane m.in. \"(...) jeśli pałnoletnia wychowanka opuściła spokrewnioną rodzinę zastępczą przed dniem 1 stycznia 2012 roku, to niezależnie od tego, czy wniosek o pomoc na usamodzielnienie został złożony przed bądź po tej dacie, wychowance będzie przysługiwała pomoc na dotychczasowych zasadach, tj. określonych w ustawie o pomocy społecznej\". W myśl tej zasady, również w odniesieniu do pomocy na kontynuowanie nauki, w przypadku w/w osób należy stosować dotychczasowe przepisy.
Mam ogromną prośbę o przesłanie interpretacji z miniesterstwa faxem 89 523 28 02.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Bardzo proszę o przesłanie również mi tej interpretacji Ministerstwa faxem 89 625 44 28.
Z góry dziękuję.
Z góry dziękuję.
mam prośbę również o przłanie faxem odpowiedzi z ministerstwa 55 644 29 55 z góry dziękuję
interpretacje z ministerstwa nie stanowią źródła prawa, więc nie ma co się na nich opierać. taki jest wyrok NSA
Oprócz nowa ustawa kontynuowanie nauki - Stare tematy przeczytaj również:
opracowanie 3-letniego programu dotyczącego rozwoju pieczy zastępczej.
odpłatność biologicznych w 2012 roku
dziecko z orzeczeniem- od kiedy 60%?
zmiana druków wywiadów
POROZUMIENIA Z POWIATAMI
zwiększenie liczby uczestników wtz
pompa baklofenowa
turnus
pomoc na kontynuowanie nauki a odbywanie kary pozbawienia wolności
jednorazówka w formie rzeczowej
Wprowadzenie ustawy o pieczy zastępczej
ORT i sklepy realizujące wnioski
Pomoc na zagospodarowanie w formie rzeczowej