nowelizacja ustawy
Re: nowelizacja ustawy
Witam co do nowelizacji to tylko być teraz rodziną zastępczą tam gdzie rodzice płacą alimenty albo pozostać w rodzinie zastępczej do 25 roku życia.
A ma pytanie z innej beczki jaką decyzję wydajecie w przypadku śmierci rodzica zastępczego uchylająca????
A ma pytanie z innej beczki jaką decyzję wydajecie w przypadku śmierci rodzica zastępczego uchylająca????
Są zmiany które wchodzą od 1 stycznia 2015 roku. Janie czyli co, robisz szkolenie i rozumiem że RDD zakładasz, bo skoro to taki lajtowy biznes to co tam się bedziesz ograniczał, weź od razu 8 dzieci. Wstyd żeby pracownicy PCPRów i OPSów mieli takie podejście. Ta zawiść? Czego zazdrościcie tym rodzinom zastępczym? Tego że zrezygnowały z życia prywatnego i poświęcają swoje jedyne życie obcym dzieciakom? Ludzie ogarnijcie się......
Do Tomasz:
Najpierw przeczytaj dobrze ustawę a później zadawaj pytania.
Najpierw przeczytaj dobrze ustawę a później zadawaj pytania.
od jakiego dnia będziecie przyznawać świadczenia rodzinom zastępczym?
Decyzje trzeba wydać do m-ca od daty opublikowania (art. 17 ust. 2 - na końcu ustawy zmieniającej) czyli do 04.10.2014r., jednak trzeba wziąć pod uwagę, że ten przepis wchodzi w życie pod 14 dniach od ogłoszenia, w związku z czym zmiana wysokości świadczenia nastąpi od 18.09.2014r.
Dobrze myślę?
A co robicie z RZ, które pobierają świadczenia na podstawie ustawy o.p.s.?
Dobrze myślę?
A co robicie z RZ, które pobierają świadczenia na podstawie ustawy o.p.s.?
Skoro zmiany zostały opublikowane w Dz. U. z dnia 04.09.2014, to większość zmian wchodzi w życie 14 dnia od dnia ogłoszenia, czyli od 19.09.2014 czy od 18.09.2014 ?????? Jak myślicie?
Zmiany decyzji w sprawie wysokości świadczeń dla rodzin zastępczych bez pomniejszania dochodu dziecka także po upływie 14 dnia od dnia ogłoszenia - to od jakiego dnia?
Zmiany decyzji w sprawie wysokości świadczeń dla rodzin zastępczych bez pomniejszania dochodu dziecka także po upływie 14 dnia od dnia ogłoszenia - to od jakiego dnia?
Tak, faktycznie - moja pomyłka - od 19.09.2014r. zmieniamy wysokość świadczeń.on250 pisze:ja myślę że od 19 września 2014 r.
Oprócz nowelizacja ustawy - Stare tematy przeczytaj również:
dofinansowanie do wypoczynku
wychowanek po MOW a nowa ustawa o pieczy
1200 a rzeczówka
świadczenie na pokrycie kosztów utrzymania
bariery w komunikowaniu się
wolne miejsca w placówce
szukamy sprawdzonej i dobrej rodziny zastepczej
Zmiana ustawy o pieczy zastępczej podpisana przez Prezydenta
Teatr profilaktyczny
kont.nauki i usamodzielnienie
Stan zdrowia opiekunów zastępczych