Nowość Mazurkiewicz - data wpłaty

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
Awatar użytkownika
Ewela77
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Nowość Mazurkiewicz - data wpłaty

Post autor: Ewela77 »

POCAHONTAS pisze: 12 cze 2020, 14:50 my od jakiegoś czasu też przyjmujemy datę wpływu kasy na nasze konto, a nie datę u komornika.
ja przyjmuję datę wpłaty do komornika tym bardziej, że mam komornika, który przekazuje nam wyegzekwowane od dłuznika należności nieraz z 2 tygodniowym poślizgiem.
Po prostu nie lubię być sztucznie miła ..
Awatar użytkownika
sweet.lemon
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: sweet.lemon »

Ewela77 pisze: 09 gru 2020, 8:48
POCAHONTAS pisze: 12 cze 2020, 14:50 my od jakiegoś czasu też przyjmujemy datę wpływu kasy na nasze konto, a nie datę u komornika.
ja przyjmuję datę wpłaty do komornika tym bardziej, że mam komornika, który przekazuje nam wyegzekwowane od dłuznika należności nieraz z 2 tygodniowym poślizgiem.
A gdzie znajde do tego podstawę prawną ??? bo u nas jest cały czas szarpanie, która data jest prawidłowa
Kalina Druga
Stażysta
Zajmuję się: śr/fa/św
Kontakt:

Post autor: Kalina Druga »

u nas też powstaje problem w momencie kiedy wpływaja pieniądze wyegzekwowane w poprzednim miesiącu, ksiegowość zalicza to do bieżącego miesiaca albo nawet roku i powstaje rozbieżność
marta20
Praktykant
Zajmuję się: PS FA KRD PC GKRPA
Kontakt:

Post autor: marta20 »

Ja tez robię data wyegzekwoania komornika
ODPOWIEDZ