NOWY CZŁONEK RODZINY-ŚLUB - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 04 paź 2016, 12:59

PANI-ROZWIEDZIONA SKŁADAŁA WNIOSEK W KWIETNIU DOSTAJE 500 NA 1 I 2 DZIECKO. ŚWIADCZYŁA 4.10.16,ŻE WZIEŁA ŚLUB 27.08.16 I TERAZ NOWY CZŁONEK RODZINY -DOPISAĆ MĘŻĄ. JAK ROBICIE UCHYLACIE DECYZJĘ , ZMIENIACIE? JEGO DOCHODY Z 2014 BIERZECIE, I EWENTUALNIE OD KIEDY UCHYLENIE, JAK TO ROBICIE KROK PO KROKU???
Gość

Napisano: 04 paź 2016, 14:17

I CO NIKT NIC????????
Gość

Napisano: 04 paź 2016, 15:27

To zależy czy będą mieli przekroczenie. Ja wzięłam oświadczenie od babki, ściągnęłam dochody męża a że miał małe i nadal się łapią to tylko wpiełam do akt z adnotacją że zmieniła się liczba członków rodziny i że nadal im przysługuje ŚW. A u Ciebie jak przekroczą to robisz wszczęcie i po 7miu dniach od odbioru dec. uchylającą. Ja bym uchyliła od 09/2016.
gopssik

Napisano: 04 paź 2016, 17:46

1. Sprawdzenie dochodu męża i przeliczenie dochodu rodziny. Jak nie przekracza to akt małżeństwa nowe przeliczenie dochodu i ewentualnie notatka do teczki.
2. Jak dochód przekracza to albo strona pisze o uchylenie decyzji w części dotyczącej pierwszego dziecka i uchylasz w trybie art. 155 kpa. Jak nie to wszczęcie postępowania i później uchylenie od października
3. Wszczęcie postępowania dotyczące nienależnie pobranego świadczenia
4. Decyzji o np za wrzesień i zwrocie z odsetkami
Gość

Napisano: 04 paź 2016, 20:14

DZIĘKI NIE ROZUMIEM TYLKO 4 PUNKTU,SAM JUŻ NIE WIEM JAK TRAKTOWAĆ ŚLUB ????JAK UZYSKANIE DOCHODU? NO TO JAK MIAŁA ŚLUB 27.08, TO DOCHÓD ZA WRZESIEŃ I UCHYLAMY OD PAŹDZIERNIKA?TO ZA WRZESIEŃ SIĘ NALEŻY ???JUŻ SAM NIEWIEM JAK:(
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x