Nowy dodatek węglowy - Kopciuch + - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 104 z 108    [ Posty: 1074 ]

Napisano: 14 wrz 2022, 12:29

Monika1234 pisze:
14 wrz 2022, 12:23
W harmonogramie na stronie sejmu plan pracy nad ustawą na jutro - Sprawozdanie Komisji o uchwale Senatu w sprawie ustawy o szczególnych rozwiązaniach w zakresie niektórych źródeł ciepła w związku z sytuacją na rynku paliw (druki nr 2564 i 2581) (pkt 20) w godzinach 18-20
właśnie widzę, że jest wiele ważniejszych spraw niż nasza...
elinka85
Referent
Od: 22 sie 2019, 14:23
Zajmuję się: ps

Napisano: 14 wrz 2022, 12:36

linek pisze:
14 wrz 2022, 12:24
Słuchajcie odnośnie tego 11 sierpnia. Co w sytuacji jak to pracownik UG/UM się piernicznoł i zaznaczył w zone/CEEB drewno a było drewno + węgiel ?
No też mam parę takich, albo poprawki robione przed 11.sierpnia a wprowadzone przez pracownika we wrześniu-to wtedy podpinam ksero papierowej deklaracji z datą wpływu, a w przypadku błędu pracownika robię notatkę służbową że edycja czy nowa deklaracja wynika z błędu pracownika i podpinam pod wniosek. Tylko nie wiem co z tymi co nie mają zaznaczonej eksploatacji a wiemy że tam mieszkaja i palą i to żadna kombinacja, co z takimi zrobić?
Gopsiara6
Stażysta
Od: 14 paź 2020, 12:07
Zajmuję się: ŚR/FA/CP

Napisano: 14 wrz 2022, 13:49

Podpowiedzcie co zrobić w sytuacji gdy zakończyliśmy postępowanie i planowane jest wydanie decyzji odmownej ze względu na drewno kawałkowe w deklaracji (wniosek z 18 sierpnia), zawiadomienie wysłane do strony, odebrane... Pani oczywiście zmienia deklarację na węgiel i w terminie przeznaczonym na zapoznanie się z aktami sprawy nas o tym informuje. Co teraz powinniśmy zrobić? Wznowić postępowanie bo na dzień dzisiejszy nie bierzemy pod uwagę 11 sierpnia i obowiązują nas wszystkie deklaracje. Czy dać jej odmowę i niech się odwołuje?
Co byście zrobili w takiej sytuacji?
Wydać informacji przyznającej nawet gdyby uwzględnić tę jej nową deklarację nie mogę bo nie ma zabezpieczenia finansowego, jak przedłużymy termin rozpatrzenia to i tak będzie odmowa, bo korekta deklaracji złożona po 11 sierpnia.
Jestem załamana
gopsbasia
Referent
Od: 06 kwie 2021, 8:15
Zajmuję się: ŚW,CP,DO,ZG

Napisano: 14 wrz 2022, 14:23

gopsbasia pisze:
14 wrz 2022, 13:49
Podpowiedzcie co zrobić w sytuacji gdy zakończyliśmy postępowanie i planowane jest wydanie decyzji odmownej ze względu na drewno kawałkowe w deklaracji (wniosek z 18 sierpnia), zawiadomienie wysłane do strony, odebrane... Pani oczywiście zmienia deklarację na węgiel i w terminie przeznaczonym na zapoznanie się z aktami sprawy nas o tym informuje. Co teraz powinniśmy zrobić? Wznowić postępowanie bo na dzień dzisiejszy nie bierzemy pod uwagę 11 sierpnia i obowiązują nas wszystkie deklaracje. Czy dać jej odmowę i niech się odwołuje?
Wydać informacji przyznającej nawet gdyby uwzględnić tę jej nową deklarację nie mogę bo nie ma zabezpieczenia finansowego, jak przedłużymy termin rozpatrzenia to i tak będzie odmowa, bo korekta deklaracji złożona po 11 sierpnia.
Jestem załamana
Dajesz odmowę bo na dzień złożenia wniosku nie było węgla, a jak chce to niech składa nowy i wtedy będziesz rozpatrywać kolejny wniosek na nowych zasadach.
ola2
Stażysta
Od: 25 kwie 2017, 8:43
Zajmuję się: SW/SR/FA

Napisano: 14 wrz 2022, 14:42

ola2 pisze:
14 wrz 2022, 14:23
gopsbasia pisze:
Jestem załamana
Dajesz odmowę bo na dzień złożenia wniosku nie było węgla, a jak chce to niech składa nowy i wtedy będziesz rozpatrywać kolejny wniosek na nowych zasadach.
Do czasu wejścia w życie nowych przepisów bierze się pod uwagę stan na dzień wydania rozstrzygnięcia. Zgodnie z kpa.
Raa
Referent
Od: 20 lip 2016, 9:37
Zajmuję się:

Napisano: 15 wrz 2022, 7:46

Raa pisze:
ola2 pisze:
14 wrz 2022, 14:23
gopsbasia pisze:
Jestem załamana
Do czasu wejścia w życie nowych przepisów bierze się pod uwagę stan na dzień wydania rozstrzygnięcia. Zgodnie z kpa.
Tak, wiem, że powinnam uwzględnić stan na dzień rozpatrzenia...tylko w tym cały problem, że nie mogę wydać informacji o przyznaniu, bo nie ma nieszczęsnych pieniędzy!!! Wszystko zblokowane, nie wiadomo co robić w sprawach oczywistych wydawałoby się...ja już osiwiałam od tego wszystkiego :(
gopsbasia
Referent
Od: 06 kwie 2021, 8:15
Zajmuję się: ŚW,CP,DO,ZG

Napisano: 15 wrz 2022, 8:24

walczak
Stażysta
Od: 30 maja 2021, 14:56
Zajmuję się: sw

Napisano: 16 wrz 2022, 8:24

pelet, gaz, drewno......
a ta zmiana w węglowym też klepnięta przez sejm w nocy????
*Ilona
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 8:47
Zajmuję się: ŚR, FA i ...

Napisano: 16 wrz 2022, 8:36

*Ilona pisze:
16 wrz 2022, 8:24
pelet, gaz, drewno......
a ta zmiana w węglowym też klepnięta przez sejm w nocy????
w tej samej ustawie od art 50
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
kiki88
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 11 sty 2015, 13:10
Zajmuję się: SR/ŚW

Napisano: 16 wrz 2022, 8:52

no ale to jest projekt rozporządzenia ws. nowych dodatków. ustawa chyba nie jest jeszcze zmieniona
Anka25
Referent
Od: 29 mar 2017, 15:20
Zajmuję się: ŚW

Strona 104 z 108    [ Posty: 1074 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x