u mnie władza się troszkę wystraszyła, ale po ich uświadomieniu co to za bubel to odpuścilimy_low pisze:tak czytam i aż nie wierzę, że aż tak to wszystko sobie komplikujecie, jakieś wnioski do prokuratury itp. Ustawa jest nie zmieniona, więc wszystko jest tak jak było oświadczają co oświadczają i tyle, mogą jeszcze jakieś dodatkowe oświadczenie napisać. Nie ma co się w śledczych bawić. Przynajmniej ja mam takie podejście i na szczęście moje kierownictwo coraz bardziej też
no u mnie na początku też kazali się ze wszystkim wstrzymać i byli przestraszeni, a teraz czas leci rozpatrywać trzeba, ustawa jest jaka jest, to stwierdzili, żeby brać dodatkowe oświadczenie jeszcze pod odpowiedzialnością karną o prowadzeniu oddzielnych gospodarstw i przyznajemy.jasiak pisze: ↑30 sie 2022, 14:06u mnie władza się troszkę wystraszyła, ale po ich uświadomieniu co to za bubel to odpuścilimy_low pisze:tak czytam i aż nie wierzę, że aż tak to wszystko sobie komplikujecie, jakieś wnioski do prokuratury itp. Ustawa jest nie zmieniona, więc wszystko jest tak jak było oświadczają co oświadczają i tyle, mogą jeszcze jakieś dodatkowe oświadczenie napisać. Nie ma co się w śledczych bawić. Przynajmniej ja mam takie podejście i na szczęście moje kierownictwo coraz bardziej też
Dopinasz ich oświadczenie do wniosku i zostawiasz.Marchewa 72 pisze: ↑30 sie 2022, 15:02Powiedźcie jak robicie w przypadku kiedy jednego dnia złożony jest wniosek np. rodzina 4 osobowa, a za dwa dni wnioskodawca składa oświadczenie że prosi o wycofanie poprzedniego wniosku i składa 2 wnioski (osobne gospodarstwo prowadzi zamieszka na parterze teściowa).
Co należy z tym pierwszym wnioskiem zrobić umorzyć postępowanie ?