nowy dowód w sprawie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 29 mar 2016, 10:06

Wydałam decyzję o odmowie przyznania zas. rodz. z uawgi na przekroczenie dochodu wydałam decyzję -na drugi dzień (decyzja nie uprawomocniła się) babka przyniosła nowe oświadczenie o dochodzie uzyskanym w którym napisała że wcześniej sie pomyliła bo wpisała przychód a teraz jest dochód -chodziło o oświadczenie z działalności gospodarczej.Po przeliczeniu z tym nowym dochodem kwalifikuje się
Co powinnam zrobić uznać to oświadczenie czy wysłać do kolegium czy na podst. art. 132 kpa samokontroli zmienić decyzję? a może jeszcze coś innego?
Oktawia

Napisano: 29 mar 2016, 10:13

najprościej to odwołanie i samemu zmienić
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 29 mar 2016, 10:45

Z tym, że babka nie złożyła odwołania tylko zwykłe oświadczenie, w którym jedynie dopisała że na poprzednim oświadczeniu wpisała przychód zamiast dochód. Najpierw chciałam, żeby złożyła nowy wniosek ale decyzja jeszcze się nie uprawomocniła dlatego nie wiem co zrobić. Bo art 154 mówi o decyzji ostatecznej
Oktawia

Napisano: 29 mar 2016, 10:53

przyjac odwołanie, wydać decyzje ze 132 KPA (uchylenie i przyznanie)
masterm

Napisano: 29 mar 2016, 10:54

o tym czy coś jest odwołaniem decyduje treść pisma a nie tytuł ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 29 mar 2016, 11:43

Wiem że treść a nie tytuł ale czy mogę potraktować to jako odwołanie? Zwłaszcza, że szczerze mówiąc nie wiem czy mogę to uznać? obydwa oświadczenia są pod rygorem odpowiedzialności karnej-za ten sam miesiąc? A może lepiej w takim razie do SKO wysłać?
oktawia

Napisano: 29 mar 2016, 11:52

ja bym nie wysyłał, bedzie sie to ciągnąc i ciągnąc, miala prawo sie pomylić
masterm

Napisano: 29 mar 2016, 14:05

No tak zwłaszcza, że najpierw wyliczyłam jej o ile nie może przekroczyć i o taką kwotę poprawiła oświadczenie :D
oktawia

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x