ukazał się nowy wniosek o KDR na stronie ministerialnej:
https://www.gov.pl/web/rodzina/informacje-biezace
Pozdrawiam

Zgadza się, w zmienionym rozporządzeniu jest mowa, że podaje "numer telefonu komórkowego i adres poczty elektronicznej członka rodziny wielodzietnej - o ile je posiada".
Tylko, że w systemie SI KDR to Ty musisz dodać rodziców do wizualizacji kart (także wydaję mi się, że po to jest ta opcja). Według mnie załącznik ZKDR -04 powinien być zmieniony, bo opcja do wyboru "wyświetlaj Kartę elektroniczną na urządzeniu mobilnym, osoby której dotyczy oświadczenie" jest bezsensowne skoro z automatu osoba dla której wnosi się o kartę będzie miała dostęp do niej w mObywatel (co potwierdza brak dodania wizualizacji właściciela karty w systemie SI KDR).Monica pisze: ↑09 cze 2021, 10:43Dla mnie to jest dziwne, że zostało to na wniosku dotyczące załącznika ZKDR-04. W informacji z ministerstwa było napisane, że automatycznie rodzice będą mieli dostęp do kart wszystkich członków rodziny, więc nie wiem czemu ma służyć wypełnianie tego załącznika. Gdy wczoraj zadzwoniłam do ministerstwa pani powiedziała, ze już się tego nie wypełnia. Więc dziś znowu zadzwoniłam mówiąc że na wniosku jest taka opcja i pani miała się dowiedzieć, bo już sama nie wiedziała, ale nie oddzwoniła.