nowy wniosek nowy skład rodziny - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 01 sie 2017, 14:06

witam, mam pytanie dot. wniosków na nowy okres zasiłkowy, a mianowicie: Pani od kwietnia 16 r. jest samotną matką z alimentami na dzieci, dziś złożyła nowy wniosek wpisując w składzie rodziny partnera z którym we wrześniu stanie na ślubnym kobiercu. zastanawiam sie teraz czy powinnam wziąć od niej dochody partnera za 2 miesiąc i przeliczyć ich na jeszcze stary okres zasiłkowy. ponadto w powinna mi chyba na oświadczeniu napisać o swoich zmianach i ponownym przeliczeniu?
prosze o pomoc
zagubiona
Referent
Od: 26 kwie 2016, 21:13
Zajmuję się:

Napisano: 02 sie 2017, 9:35

zagubiona pisze:witam, mam pytanie dot. wniosków na nowy okres zasiłkowy, a mianowicie: Pani od kwietnia 16 r. jest samotną matką z alimentami na dzieci, dziś złożyła nowy wniosek wpisując w składzie rodziny partnera z którym we wrześniu stanie na ślubnym kobiercu. zastanawiam sie teraz czy powinnam wziąć od niej dochody partnera za 2 miesiąc i przeliczyć ich na jeszcze stary okres zasiłkowy. ponadto w powinna mi chyba na oświadczeniu napisać o swoich zmianach i ponownym przeliczeniu?
prosze o pomoc
Składając wniosek w sierpniu i wpisując partnera do niego niestety ale na stary okres trzeba będzie wyliczyć dochód Pana i doliczyć go od sierpnia (bo tak wnioskuje strona, że od wtedy z nim żyje).
Oczywiście ten Pan dopóki nie jest mężem Pani musi być tatuśkiem chociażby jednego dziecka :) Tylko pod takim warunkiem może go wpisać w skład rodziny przed ślubem :) Po ślubie to nie będzie miało znaczenia czy jest tym tatuśkiem czy nie.
Minion
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 24 lut 2017, 9:58
Zajmuję się: SW

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x