np a zwrot - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 08 kwie 2015, 8:13

Już kiedyś pytałem o zasadę decyzji przy np (uchylająca, np, po uprawomocnieniu żądająca zwrotu) czy jeżeli Strona zwróci kasę zanim uprawomocni się dec o np to czy wydajecie jeszcze dec tak w papiery żądającą zwrotu w której jest dokładna inf o wysokości zaległości? czy po zwrocie kończy się sprawa bez żądającej zwrotu? Pytam bo po kontroli mam zarzut że robię źle że nie wystawiam stronie dec ządającej zwrotu już przy np. Ja praktykowałem to tak jak pisałem wyżej (przy kontroli dwa przypadki) jeżeli Strona zwróciła np przed uprawomocnieniem dec o np to nie żądałem zwrotu bo co tu żądać, druga sprawa zanim uprawomocniła się dec o np Strona złożyła wniosek o umorzenie i też w teorii powstrzymałem sie z dec ządającą zwrotu do czasu rozpatrzenia umorzenia Czy robiłem to prawidłowo?
ensiferum

Napisano: 08 kwie 2015, 8:20

piszemy zwrotową tylko w treści piszemy że zadłużenie zostało spłacone
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 08 kwie 2015, 8:32

Wszyscy tak samo robicie?
ensiferum

Napisano: 08 kwie 2015, 8:37

Jak można wydawać decyzję żądającą zwrotu jak strona już nie ma zaległości bo wpłaciła to co ma zwrócić ????
jnn

Napisano: 08 kwie 2015, 8:40

normalnie po prostu pisze się że dług został spłacony, nic na to nie poradzimy tak nam kazali robić
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 08 kwie 2015, 8:56

ja chcę sie dowiedzieć jak praktykujecie aby ewentualnie ustosunkować sie do zalecen pokontrolnych
ensiferum

Napisano: 08 kwie 2015, 9:14

są dwie wersje.
Ja robię decyzje. Mazurkiweicz twierdzi, żeby nie robić
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 08 kwie 2015, 10:34

Elmer jak faktycznie prawidłowo robić dec uchyl, np, zz wszystkie na raz czy uchyl, np a po uprawomocnieniu zz. bo z tej całej mojej sprawy wynikałoby że wg kontroli prawidłowo by było wydać te 3 naraz, bo jak miałem kontrolę to dec o np do których miałem zarzut nie były jeszcze uprawnione a Panie juz twierdziły że brak jest dec zz
ensiferum

Napisano: 08 kwie 2015, 12:31

???
ensiferum

Napisano: 08 kwie 2015, 13:52

Ja robię wszystkie te decyzje i oczywiście po każdej z nich czekam na uprawomocnienie się poprzedniej. Po co wydawać decyzję o np, jeśli strona odwoła się od uchylenia, czy kolejna decyzja zz gdy osoba odwoła się od decyzji w sprawie nienależnie pobranych świadczeń? Jeszcze jedno, decyzję żądającą zwrotu wydaję bez względu na fakt czy ktoś przed jej wydaniem spłacił już czy nie.
elcia1

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x