Pani brała SR w innej gminie. Przeprowadziła się do nas dostaliśmy decyzję do realizacji .Przy wprowadzaniu i weryfikacji decyzji okazało się, że rozwiązała stosunek pracy z którego miała wychowawczy udzielony i dodatek. Powstało świadczenie nienależnie pobrane. Zawnioskowała o potrącenie z bieżących. Wszystko pięknie. Co mam zrobić z tymi pieniędzmi odesłać do Wojewódzkiego ? Do tamtej gminy ? Czy co
czy tamten organ wydał w sprawie decyzję o zwrocie? jeśli nie, to wy jesteście organem do dalszego postępowania.
Zgodnie z obecnym miejscem zamieszkania
Ja wiem. Ja już zrobiłam postępowanie. Decyzja o np jest z potrąceniem
Pytanie co z tymi pieniędzmi księgowo zrobić. Jak już właśnie dziś dokonałam potrącenia.
Więc jeszcze raz świadczenie wypłacone przez inną gminę. Dostałam przekazanie dokumentów (przeprowadzka ) zmieniłam decyzje z uchyleniem wychowawczego odebrała zrobiłam nienależne z potrąceniem na jej wniosek. Dziś potrąciłam nienależne wypłacone przez inna gminę , przeze mnie żadanie zwrotu . Komu oddać te pieniądze tamtej gminie, bezpośrednio wojewodzie czy na zmniejszenie dotacji ? Nienależne tyczą się roku 2023 r.