npś poprzednie okresy zasiłkowe - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 31 sie 2010, 13:15

jak robicie z npś w poprzednich okresach zasiłkowych?
mamy sytuację, że babka pobierająca świadczenie pielęgnacyjne podejmowała prace w okresach zasilkowych 2007/2008 i 2008/2009. Był to czas ok 1-2 miesiecy.
Wyszło to dopiero teraz. Robimy:
1) wszczęcie postępowania do uchylenia, dec. uchylająca, wszęcie do npś i decyzję o npś czy
2) tylko wszczęcie do npś i decyzję do npś.
przeszukalam forum ale są różne opcje.Chociaż przyznam, że ja jestem za tą drugą.
To jak to jest w końcu?
Sa jakieś np wyroki sądu odnośnie takiego postępowania?
~k

Napisano: 31 sie 2010, 13:22

u nas robimy wszczęcie uchyl i dec. urzekającą o zwrocie
~lila

Napisano: 31 sie 2010, 14:20

no ok
ale czemu jedni mają opcję uchylenie i npś a inni samo npś-oczywiście chodzi mi tu tylko o poprzednie okresy zasiłkowe o nie ten trwający.
Przyznam że mam cięzki orzech do zgryzienia.
Jestem teraz sama (gdzie z reguły w tym okresie były co najmniej 3 osoby), z kierowniczką pracującą u nas od pół roku, która wczoraj przyniosla mi teczkę wspomnianej właśnie babki, gdzie zostało już napisane wszczęcie do npś (15 lipca 2010!), ze stwierdzeniem że tu nie ma uchylenia, a ja mam to odkręcac teraz. Choć to nie było moje działanie, a ona sama podpisała te wp do npś tego 15 lipca.
I teraz ja majac na głowie okres zasiłkowy, przyjmowanie i wydawanie wniosków i wszystko inne mam jej kombinować.
Ale ja już tu nie widze opcji. Biorąc pod uwagę, że na forum znalazłam opcje samego nps za poprzendie okresy ja bym to juz tak zostawiła.
Co Wy radzicie?
~k

Napisano: 31 sie 2010, 15:57

zrób same nienależne
~Jagoda

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x