Mam problem. Przyszedł klient i podał nowy numer konta bankowego a stary kazał usunąc, więc ustawiłam go jako nieużywany. a teraz znowu przychodzi i mówi, że chce żeby pieniądze szły na stary numer konta, a ja go nie mam. Chciałam jeszcze raz go do niego przypisać, ale wyskakuje ostrzeżenia ze to duplikat numeru konta, że ten numer juz był mu przypisany czy coś w tym rofdzaju i nie mogę go ponownie dodać. owiedzcie proszę jak to zrobić by miał ten stary numer konta bankowego.
Ponieważ konto jest już w systemie. W oknie, gdzie masz Konta bankowe osoby, zaznacz sobie: POKAŻ NIEUŻYWANE KONTA i ustawiasz wybrane konto jako używane
Mam problem z kontem podopiecznego którego zasiłek przesyłany był na konto depozytowe szpitala, pracownik wprowadził to konto jako osobiste osoby, ale po interwencji księgowości je usunął i próbował dodać do instytucji jako konto depozytowe osoby , ale system alarmuje ,że takie konto posiada już ta osoba ( jest duplikat), w konsekwencji przyznając zasiłek na nowy okres w harmonogramie nie mam żadnego konta i na listach wypłat nie na również. Jak to odkręcić?
Pierwsze było wprowadzone jako konto osoby i były wypłaty. Pracownik ustawił to konto osobie jako nieużywane, ale próby dodania go do instytucji nie powiodły się ponieważ system blokował to pisząc ,że takie konto ( numer) posiada wiadoma osoba. Po przywróceniu konta jako używane osobie wróciło na listy wypłat ale księgowośc buczy, że tak nie powinno być.
Jeśli tak wyglądała sytuacja, tzn. tamto konto było osoby, a to nowe jest instytucji (czyli innego właściciela) to nie powinno być takiego komunikatu. Może ta instytucja ma już wprowadzone konto o takim samym numerze?