nr. konta - Oprogramowanie

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 07 lut 2013, 14:04

Mam problem. Przyszedł klient i podał nowy numer konta bankowego a stary kazał usunąc, więc ustawiłam go jako nieużywany. a teraz znowu przychodzi i mówi, że chce żeby pieniądze szły na stary numer konta, a ja go nie mam. Chciałam jeszcze raz go do niego przypisać, ale wyskakuje ostrzeżenia ze to duplikat numeru konta, że ten numer juz był mu przypisany czy coś w tym rofdzaju i nie mogę go ponownie dodać. owiedzcie proszę jak to zrobić by miał ten stary numer konta bankowego.
gabula87
Praktykant
Od: 07 lut 2013, 13:59
Zajmuję się:

Napisano: 07 lut 2013, 16:43

Ponieważ konto jest już w systemie. W oknie, gdzie masz Konta bankowe osoby, zaznacz sobie: POKAŻ NIEUŻYWANE KONTA i ustawiasz wybrane konto jako używane
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator
Od: 09 gru 2010, 9:31
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu

Napisano: 07 lut 2013, 16:53

Bardzo dziękuję, nie wiem czemu wcześniej tego nie zauważyłam;-)
~gabula87

Napisano: 14 lut 2013, 12:22

Mam problem z kontem podopiecznego którego zasiłek przesyłany był na konto depozytowe szpitala, pracownik wprowadził to konto jako osobiste osoby, ale po interwencji księgowości je usunął i próbował dodać do instytucji jako konto depozytowe osoby , ale system alarmuje ,że takie konto posiada już ta osoba ( jest duplikat), w konsekwencji przyznając zasiłek na nowy okres w harmonogramie nie mam żadnego konta i na listach wypłat nie na również. Jak to odkręcić?
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 14 lut 2013, 13:14

Czy to pierwsze konto było wprowadzone jako konto osoby, czy jako konto instycji, przypisane do tej osoby? Czy były na to konto jakieś wypłaty?
~Tomek

Napisano: 14 lut 2013, 15:32

Pierwsze było wprowadzone jako konto osoby i były wypłaty. Pracownik ustawił to konto osobie jako nieużywane, ale próby dodania go do instytucji nie powiodły się ponieważ system blokował to pisząc ,że takie konto ( numer) posiada wiadoma osoba. Po przywróceniu konta jako używane osobie wróciło na listy wypłat ale księgowośc buczy, że tak nie powinno być.
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2013, 11:33

Jeśli tak wyglądała sytuacja, tzn. tamto konto było osoby, a to nowe jest instytucji (czyli innego właściciela) to nie powinno być takiego komunikatu. Może ta instytucja ma już wprowadzone konto o takim samym numerze?
~Tomek

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x