obnizka alimentów i zwrot nienaleznie pobr.FA

Wybrane tematy:
Informacja o przyznaniu świadczenia pieniężnego Ukraina Wzór decyzji przyznającej zasiłek rodzinny + dodatki ZŁOTÓWKA ZA ZŁOTÓWKĘ CV i adres Wzór umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych do AOON ZUS - pismo o zaprzestaniu płacenia skł. em-rent. Wniosek o udostepnienie dokumentacji medycznej
ODPOWIEDZ
~*/*

obnizka alimentów i zwrot nienaleznie pobr.FA

Post autor: ~*/* »

czy robić dwa osobne wszczęcia postepowania : zmiana dec.-zmiana wys.alimentów na niższe i dec.o zwrocie nienal pobranych FA?
jak podst prawna do zwiadomienia o wczęciu.
~Bieda

Re: obnizka alimentów i zwrot nienaleznie pobr.FA

Post autor: ~Bieda »

właśnie jak to zrobić?
~potrzebująca

Post autor: ~potrzebująca »

czy trzeba koniecznie potraktować sytuację jako nienależnie pobrane - zwłaszcza że wierzycielka dążyła do tego by poinformować komornika o zmianie - dłuznik nie wybrał nawet postanowienia i nie dostarczył go komornikowi. Tylko dzięki wierzycielce dowiedzieliśmy się o zmianie - komornik również. To ona jeździła i załatwiała wszystko
~22

Post autor: ~22 »

ja nie robiłam wszczecia postepowania, po prostu wydałam decyzje ze ma niższe i druga zobowiązująca do zwrotu (po wpłynieciu od komornika pisma ze zmniejszone, pani tez mnie sama informowala już wczesniej ze ma zmniejszone). To ze pani sama informowała ze ma obnizone alimenty to nie jest jej przywilej tylko obowiązek, przeciez jest artukuł ze ma informowac o wszelkich zmianach. I to w jej interesie lezy zglosic to jak najwczesniej bo przeciez jej odsetki rosna od tego.

troch cie nie rozumiem, jasne ze szkoda ze Pani ze musi to oddac, ale nie mozna tego ropzatrywac w kategorach ze jak sama o tym poinformowała to nie musi oddawac. A jak by inna nie powiedziała tylko wysżło by przypadkiem albo od dłuznika to wtedy muisała by oddac ? Ciekawe jaki przepis prawny by to uzasadniał i zaraz by wszyscy kombinowali ze to nie ich wina itp.

Zreszta jezeli Pani ma trudna sytuacje moze zawsze wystapic o umorzenie.
ODPOWIEDZ