Proszę pomóżcie jak liczycie wydatki na obsługę z 500+. Do czerwca otrzymana dotacja x 1,5%. I od lipca do grudnia otrzymana dotacja x 1,2%? Proszę pomóżcie bo zaraz przy tym oszaleje. Jak sprawdzam ze sprawozdań to nie koniecznie mi tak samo wychodzi
Też się zastanawiam. Na logikę to koszty do końca czerwca liczyć 1,5% a później 1,2%. Tylko że my nie wykorzystaliśmy całej dotacji, m.in. na koszty obsługi do końca czerwca, a nie wykorzystaną dotację kazali nam potraktować jako otrzymaną w lipcu i liczyć na sprawozdaniu jako 1.2% kosztów (chodzi o te miesięczne sprawozdanie z 500+.) Tylko że wtedy nam uszczuplili koszty obsługi za pierwsze półrocze. Jeżeli ktoś ma pomysł jak obliczyć koszty obsługi za 2019 rok bądź jakieś wytyczne (zwłaszcza woj. mazowieckie) nich poratuje.
Z tego co rozumiem to do końca maja 1,5% od dotacji. W czerwcu 1,5% od wydatków a to co zostaje przenosimy na lipiec i od całości (wraz z otrzymaną dotacją) liczymy już do końca 1,2%.
Faktycznie jest, dzięki.
Mam mały problem, w okresie I-V nie zamawialiśmy wszystkich kosztów obsługi w efekcie wypłacone świadczenia za okres I-V przewyższają nam 98,5% otrzymanej dotacji w okresie I-V i utknęłam z tymi wyliczeniami.
Przykład, może ktoś ma podobnie:
dotacja otrzymana I-V 100.000, czyli 1.500 koszty obsługi, świadczenia 98.500
wydatki z I-V świadczenia 99.000, koszty obsługi 300, czyli zostaje 700 nie wykorzystanej, tyle że z kosztów obsługi. Niech mnie ktoś oświeci