Obszar B zadanie 4 - można?

Matix
Stażysta
Zajmuję się: dofinansowania
Kontakt:

Obszar B zadanie 4 - można?

Post autor: Matix »

Nigdy nie zapamiętam, jak to jest ze środkami algorytmowymi i środkami z AS-a.
Jeżeli w zeszłym roku rodzice starali się dla dziecka (03-L) o dofinansowanie specjalnego pokrowca na aparaty słuchowe (ze środków algorytmowych), to mogą w tym roku składać wniosek na laptopa z AS-a? :?:
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Re: Obszar B zadanie 4 - można?

Post autor: Tomasz1981 »

moim zdaniem mogą, bo to dwa różne przedmioty

/wpis edytowałem aby poprzednia moja odpowiedź nie wprowadzała w błąd
Awatar użytkownika
PCPR-Trz
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: PCPR-Trz »

"Ten sam przedmiot pomocy, nie może być dofinansowany ze środków PFRON w ramach programu oraz w ramach zadań określonych w rozporządzeniu Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 25 czerwca 2002 r. w sprawie określenia rodzajów zadań powiatu, które mogą być finansowane ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych (Dz. U. z 2015 r. poz. 926)."

Wydaje mi się, że nie można wziąć, np komputera w ramach barier w komunikowaniu i w następnym roku przedmiotu o podobnej funkcji z AS-a.
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Kontakt:

a fakt, zapomniałem o tym zapisie :(

tyle, że oni mieli jakiś pokrowiec na aparat a teraz do laptopa by chcieli, a to nie jest ten sam przedmiot;

w przypadków komputerów, oczywiście zgodzę się, że tu i tu nie można dawać dofinansowania np. jednego roku a barierach a drugiego w AS
Moniuszko
Referent
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
Kontakt:

Post autor: Moniuszko »

Mam pytanie, Pan dołączył mi do wniosku fakturę proformę na laptopa i jest adnotacja, że jest to sprzęt poleasingowy. Myślicie że może być taki sprzęt uznany w dofinansowaniu ?
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Kontakt:

jeśli wnioskodawcy to nie przeszkadza i jest jakaś gwarancja to bym nie robił problemu
Moniuszko
Referent
Kontakt:

Tomasz1981 pisze:jeśli wnioskodawcy to nie przeszkadza i jest jakaś gwarancja to bym nie robił problemu
czyli poprosić jeszcze o kartę gwarancyjną ? czy po prostu jak wnioskodawca nic nie mówi, to zostawić to ?
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Kontakt:

nie proś, po bo Ci, tylko wnioskodawca musi być świadomy, że kupuje sprzęt używany, który ma może gwarancję rozruchową albo miesięczna albo jeszcze inną i jak coś się spierdzieli to na 5 lat jest zablokowany a naprawy robi na własny koszt
Moniuszko
Referent
Kontakt:

Tomasz1981 pisze:nie proś, po bo Ci, tylko wnioskodawca musi być świadomy, że kupuje sprzęt używany, który ma może gwarancję rozruchową albo miesięczna albo jeszcze inną i jak coś się spierdzieli to na 5 lat jest zablokowany a naprawy robi na własny koszt
Dziękuje bardzo :)
roberto44
Stażysta
Kontakt:

Post autor: roberto44 »

jeśli w zeszłym roku dostali na likwidację barier w komunikowaniu się to moim zdaniem nie mogą w roku bieżącym w ramach as na sprzęt elektroniczny.
ODPOWIEDZ