ochrona danych osobowych a odpowiedź na pismo

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
weronika832
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia rodzinne
Kontakt:

ochrona danych osobowych a odpowiedź na pismo

Post autor: weronika832 »

Małżeństwo po rozwodzie. Była
żona wystąpiła z pismem o udzielenie informacji czy były mąż składał wnioski o świadczenia rodzinne i 500+ na ich wspólne dziecko.czy możemy udzielić pisemnej informacji byłej żonie na temat złożonych wniosków podczas gdy obowiązuje ochrona danych osobowych. Jak odpisać stronie i na jaką podstawę prawną powołać się.Z góry dziękuję.
root
Referent
Zajmuję się: ŚW/FA/500+
Kontakt:

Re: ochrona danych osobowych a odpowiedź na pismo

Post autor: root »

Mam podobny problem tylko, że u mnie pan po rozwodzie chce zaświadczenie, że on nie pobiera 500+ na dzieci( potrzebne mu to za granicę), podczas gdy na te dzieci świadczenia pobiera u nas jego była żona.
Wydaje mi się, że zaświadczenia wydać nie mogę bo jednocześnie musiałabym napisać, że na dzieci są pobierane świadczenia przez inną osobę.
Tylko za cholerę nie wiem na co się powołać w odmowie wydania zaświadczenia?
Awatar użytkownika
Edysia185
Starszy referent
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Re: ochrona danych osobowych a odpowiedź na pismo

Post autor: Edysia185 »

root pisze:Mam podobny problem tylko, że u mnie pan po rozwodzie chce zaświadczenie, że on nie pobiera 500+ na dzieci( potrzebne mu to za granicę), podczas gdy na te dzieci świadczenia pobiera u nas jego była żona.
Wydaje mi się, że zaświadczenia wydać nie mogę bo jednocześnie musiałabym napisać, że na dzieci są pobierane świadczenia przez inną osobę.
Tylko za cholerę nie wiem na co się powołać w odmowie wydania zaświadczenia?
wysłałam na priv
ODPOWIEDZ