od kiedy 250
od kiedy 250
Zostałam zatrudniona na stanowisku pracownika socjalnego od 01.04.2010r i mam pytanie czy należy mi się od razu dodatek 250 zł czy trzeba przepracować ileś czasu żeby stwierdzić czy przepracowuje się 50% czasu w terenie?
Re: od kiedy 250
Aby otrzymać dodatek to trzeba spełniać wymagania art. 121 ust. 3a a tam nie pisze nic o 50% musi być jednak praca socjalna w środowisku i przeprowadzanie rodz. wyw. środow. poza siedzibą jednostki
mam prośbę, ciągle słyszę o tym,że trzeba mieć 50% pracy w terenie, a nie mogę nigdzie znaleźć przepisu,który by o tym mówił. Jeśli ktoś wie gdzie go szukać to niech napisze.
nie znajdziesz takiego przepisu, bo go nie ma. wczesniej była taka interpretacja, ale tezaz nikt nigdzie tego nie pisze.
Hej dziewczyny przeczytałam ze dodatek dla pacowników socjalnych jest dofinansowany z rezerwy celowej budżetu państwa a powiedzcie proszę jak to załątwić bo nasza księgowa nie wie do kogo ma zadzwonic czy wysłać pismo z pytaniem czy w naszej placówce sie należy.
Pracuję w MOW jeżdze z wychowankami po wychowanki, usamodzielnienie, odpłatności, wizyty u lekarzy to moja działka.
czekam na odp
Pracuję w MOW jeżdze z wychowankami po wychowanki, usamodzielnienie, odpłatności, wizyty u lekarzy to moja działka.
czekam na odp
witam mam pytanie... pracuje od styczna 2010 jako pracownik socjalny i od poczatku swojej pracy nie otrzymuje dodatku 250 pytalam sie juz swojego kierownika ksiegowej i nikt nie odpowiada na moje pytanie zbywaja mnie tlumaczac w kazdym miesiacu ze go dostane.... ale tylko na slowach sie konczy dodam ze pozostali pracownicy otrzymuja ten dodatek!
dodatek należy się każdemu pracownikowi socjalnemu który ma pracę socjalną, wywiady w ternie. Prawdopodobnie pracodawca \"zbywa\" Cię Moni, bo nie wystąpił o środki na ten cel, albo nie zna się za bardzo. Z tego co wiem to możesz ubiegać się o zwrot za zaległe miesiące, bo przecież praca w terenie na wywiadach to nie wolontariat.
dzieki za odpowiedz z tego co sie orientuje to moj kierownik tak jak piszesz nie wystapił o środki na ten cel, wiem ze nawet pytajac sie go kolejny raz o dodatek uslysze ta sama odpowiedz i dlatego kolejne moje pytanie u kogo moge ubiegac sie o taki zwrot??
Oprócz od kiedy 250 - Dodatek 250zł przeczytaj również:
dodatek 250
Kto wypłaci dodatek od 1stycznia 2011r.
sorty
umowa zlecenie
umow zlecenie
250 zł netto/ brutto?
dodatek 250 zł, a zasiłek macierzyński
umowa na czas określony a dodatek?
bony, talony a może pieniądze na święta
zatrudnienie w ramach projektu
chorobowe a dodatek