od kiedy uchylenie - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 24 maja 2016, 14:36

Luzik, tylko trochę ruszyło mnie to, że Tom. napisał:
chyba zaczniemy banować za te brednie o dacie wypłaty
jak to nie są żadne brednie ani interpretacja szarego typowego Kowalskiego.
"Powstawaj nieustanie, aż owce przemienią się w lwy."
zTommyz
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 16 mar 2016, 9:06
Zajmuję się:

Napisano: 24 maja 2016, 14:47

a sprawdź co ten emot przy tym zdaniu oznacza a nie się spinasz ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 24 maja 2016, 19:47

Uzyskanie dochodu to "zdarzenie", czyli np: podpisanie umowy o pracę, odebranie decyzji przyznającej zasiłek dla bezrobotnych itd. Osiągnięciem dochodu jest natomiast faktyczne "odebranie" ( żeby nie pisać uzyskanie!) środków finansowych do danego zdarzenia. Pojęcie "uzyskania" i "osiągnięcia" dochodu na gruncie prawotwórczym niniejszej ustawy nie są jednoznaczne. Nie jest to "zabieg kosmetyczny" ustawodawcy, jest to logika i technika prawotwórcza!
Podpisanie umowy o pracę w marcu, dochód za kwiecień wypłacony w maju to uchylenie decyzji od czerwca, a nie od maja jak było dotychczas i to się właśnie zmieniło!
666@

Napisano: 24 maja 2016, 20:55

no nie ... nic się nie zmieniło !! ......... dałam dwa wykrzykniki :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 25 maja 2016, 7:36

666@ pisze:Podpisanie umowy o pracę w marcu, dochód za kwiecień wypłacony w maju to uchylenie decyzji od czerwca, a nie od maja jak było dotychczas i to się właśnie zmieniło!
bzdurzysz....
poczytaj i posłuchaj tych, którzy to napisali i jaki był cel tej zmiany ;)
już pomijam fakt, że wasza interpretacja ma się nijak do Konstytucji bo nie można traktować inaczej dwóch osób w takiej samej sytuacji (np. podjęcie pracy w tym samym dniu) tylko dlatego, że pracodawcy mają różne terminy wypłat
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 27 maja 2016, 9:17

Mam osobę, która w maju dostała decyzję o przyznaniu zasiłku dla bezrobotnych, z racji utraty pracy w Niemczech, z wyrównaniem od stycznia 2016r. (Jeszcze nie dostała wyrównania). Rodzinne ma przyznane od lutego 2016. Przyniosła mi decyzję o wysokości przyznanego zasiłku, po przeliczeniu kryterium dochodowego za drugi pełny miesiąc, w rodzinnym przekracza a w 500 nie. Jak i od kiedy powinnam przeliczyć dochód osiągnięty? i od kiedy nienależnie liczyć nienależnie pobrane, czy tylko uchylić decyzję.
Krystyna551

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x