od kiedy uchylić decyzję?
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
od kiedy uchylić decyzję?
mam mały dylemat a mianowicie spieram się z koleżanką i już nie wiem kto ma rację a sprawa wygląda tak: Pani złożyła wniosek,od ok. maja podjęła pracę (umowa zlecenie, co miesiąc podpisuje nową), pod koniec lipca przyniosła mi dochód za czerwiec, niestety przekracza, muszę jej uchylić od sierpnia a ewentualnie po sezonie(o ile nie będzie już pracować)przyznać?!pytam bo już szczerze powiedziawszy zgłupiałam bo usłyszałam opinię, że powinnam wstrzymać i czekać...ale na co?będę wdzięczna za radę i pomoc w tej kwestii
Re: od kiedy uchylić decyzję?
A nie powinno być uchylenie już od lipca i NP za lipiec, ja bym tak zrobiła
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja też uchyliłabym od lipca.
a ja bym powołała się na art 18 ust 6. "W przypadku gdy uzyskanie dochodu powoduje utratę prawa do świadczenia wychowawczego, świadczenie nie przysługuje od miesiąca następującego po pierwszym miesiącu od miesiąca, w którym dochód został osiągnięty."
czyli praca od maja zaświadczenie za czerwiec przeliczenie dochodu i uchylenie od lipca
czyli praca od maja zaświadczenie za czerwiec przeliczenie dochodu i uchylenie od lipca
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ale co Ty chcesz uchylać? Skąd bierzesz drugi miesiąc do dochodu, skoro umowy-zlecenia zawierane są na jeden miesiąc? Daj jej spokój... 

Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Albert Camus
Oprócz od kiedy uchylić decyzję? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
jak ugryźć nienależnie WYPŁACONE świadczenie
alimenty
PILNE - proszę o pomoc
dochód z pracy za granicą
sprzedaż udziałów spółki - dochód utracony?
jaka data złożenia wniosku?
Mąż składa wniosek na dzieci żony
wnioski po 1 lipca
rops?
Wszczęcie czy uchylenie?
13
marnotrawienie
umowa zlecenie a interpretacja ministerstwa
U Was też nie działa?
Elmer, Tom
szybko sprawozdanie