Od kiedy uchylić specjalny zasiłek opiekuńczy? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 14 mar 2019, 14:30

Dziś Pani złożyła rezygnację z SZO, ponieważ chce się zarejestrować w urzędzie pracy i podjąć staż. Do kiedy wypłacić jej SZO? Jeśli uchylę jej z dniem dzisiejszym to czy wypłacić jej za 13 dni marca?
Anita3
Stażysta
Od: 13 lut 2019, 9:11
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 14 mar 2019, 14:55

najlepiej by było jakby Ci napisała w rezygnacji z jakim dniem ... może zadzwoń do niej
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 14 mar 2019, 15:04

Napisała mi, żeby uchylić jej decyzję z dniem 14 marca, ale zawsze uchylamy kiedy mamy konkretną datę np. podjęcia zatrudnienia. W przypadku tej Pani nie wiadomo jeszcze kiedy podejmie ten staż. Czeka na naszą decyzję, żeby się w ogóle zarejestrować w urzędzie pracy. I dlatego nie wiem, czy można uchylić z dniem dzisiejszym, czy dopiero od kwietnia, a może w ogóle nic jej w marcu nie wypłacić?
Anita3
Stażysta

Napisano: 14 mar 2019, 15:06

Przecież to jest uchylenie na jej wniosek, więc może Ci wpisać co chce...
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 14 mar 2019, 15:11

Anita3 pisze:Napisała mi, żeby uchylić jej decyzję z dniem 14 marca, ale zawsze uchylamy kiedy mamy konkretną datę np. podjęcia zatrudnienia. W przypadku tej Pani nie wiadomo jeszcze kiedy podejmie ten staż. Czeka na naszą decyzję, żeby się w ogóle zarejestrować w urzędzie pracy. I dlatego nie wiem, czy można uchylić z dniem dzisiejszym, czy dopiero od kwietnia, a może w ogóle nic jej w marcu nie wypłacić?
uchylasz od 14 i płacisz jej za 13 dni
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 14 mar 2019, 15:16

Ok, dziękuję za odpowiedzi :)
Anita3
Stażysta

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]