od kiedy weszło ze nie moze miec ubezpieczenia w KRUS - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 02 wrz 2015, 8:40

Mam pytanie nowa i przyszła teraz do mnie Pani , ze pobiera tutaj świadczenie na dziecko i opłacała składkę w KRUS a teraz KRUS chce jej to wycofać bo powinna mieć u nas, pomocy :(
KINGA-NOWA*

Napisano: 02 wrz 2015, 9:04

nikt nie pomoze?
KINGA-NOWA*

Napisano: 02 wrz 2015, 9:10

tak jakoś w 2013 jak dobrze pamiętam
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 02 wrz 2015, 9:12

KINGA-NOWA* pisze:Mam pytanie nowa i przyszła teraz do mnie Pani , ze pobiera tutaj świadczenie na dziecko i opłacała składkę w KRUS a teraz KRUS chce jej to wycofać bo powinna mieć u nas, pomocy :(
w czerwcu zeszłego roku przy zdo wszedł obowiązek wypełniania oświadczeń
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 02 wrz 2015, 9:15

a no fakt, lata mi się popierdzieliły, że ZDO jest od 2013 a on był wstecz przyznawany :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 02 wrz 2015, 9:15

w sumie to zaczęło się jak weszła ustawa o ZDO, ale KRUS potrafi cofnąć się dużo wcześniej

https://www.krus.gov.pl/komunikaty/dokum ... ku-opieku/
mnm

Napisano: 02 wrz 2015, 9:47

Nigdy nie weszło. To tylko ich naciągana interpretacja. Najłatwiej jest się przyczepić do niepełnosprawnych, rencistów i emerytów, bo oni się nie bronią. Taksówkarze, prawnicy, przedsiębiorcy, małżonkowie rolników i ich rodziny dalej w KRUS zostali, mimo, że zazwyczaj nie wiedzą gdzie to pole jest. Wprowadzili kontrowersyjny przepis o tych oświadczeniach, że zaprzestaje pracy w gospodarstwie -efekty były do przewidzenia. Może nawet to celowo zrobiono. Ludzie są bezprawnie pozbawiani ubezpieczenia w KRUS. Młody skorzysta, stary sobie zaszkodzi. Autentyczną krzywdą wielu ludzi ratują sobie budżet, pozbawiając w przyszłości 500-600 zł emerytury. Kogo pozbawiono?- opiekunów dzieci ze znacznym stopniem niepełnosprawności. Pokazali siłę prawa, psia ich mać.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 02 wrz 2015, 9:53

A co wykorzystują ? Nieswoje dokumenty. Oświadczenia tylko do naszych celów przyznania świadczeń są podstawą dla nich do pozbawienia właścicieli gospodarstw ich praw. To ich niemoralne i niezgodne z prawem postępowanie nie trzyma się kupy, bo po za tym ścigają ze składkami wszystkich, co mają jakiekolwiek prawa do jakiejkolwiek ziemi, nie wiedząc nawet gdzie ona jest. Nie pomagają wtedy żadne oświadczenia i dokumenty. Pełnoletni uczniowie, studenci muszą płacić składki za ileś lat za ziemię otrzymaną kiedyś w spadku, mimo, że byli w drugim końcu Polski. Nikt nie chciał iść ze mną na wojnę z tymi patałachami. Ludzie są zastraszeni.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 02 wrz 2015, 12:34

jakie oświadczenia od czerwca przy zdo? jestem po macierzyńskim i coś mi chyba umknęło
Bk
Ewasjana
Podinspektor
Od: 24 mar 2015, 11:00
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 02 wrz 2015, 13:56

szykują się zmiany
druk sejmowy 3588
edata

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]