od kiedy zmiana decyzji DPS odpłatność - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 29 cze 2016, 12:40

Od kiedy zmienić decyzję o odpłatności.
W czerwcu dostałam dokument , iż od marca zmienił się koszt utrzymania dps.
Zmienić decyzję od marca.... "wstecz" ? Czy od czerwca ?
Joola

Napisano: 29 cze 2016, 14:12

Pisano tu wielokrotnie,że dec. zmienia się tylko w przypadku zmiany dochodu mieszkańca DPS(10%).Amen
t.franek

Napisano: 30 cze 2016, 9:35

Jak to to jeśli się zmienia koszt DPSu, to nie zmienia się decyzji ? Przecież odpłatność się zmieni. Proszę o wyjaśnienie.
Joola

Napisano: 30 cze 2016, 10:13

Tak odpłatność się zmieni, ale nie mieszkańcowi.W decyzji o odpłatności nie pisze się ile wnosi odpłatność gminy. To DPS sobie oblicza i wystawia właściwą fakturę gminie.
t.franek

Napisano: 13 lip 2016, 14:43

wszystko zależy od tego kiedy ukazało się zarządzenie dot. nowego kosztu w dzienniku urzędowym. Zmiana następuje miesiąc po ogłoszeniu zarządzenia (np. jeśli zarządzenie ukazało się w marcu to zmiana będzie od kwietnia)
betina.dps

Napisano: 14 lip 2016, 10:01

Decyzję jednak zmieniamy wyłącznie tylko w przypadku kiedy dochód mieszka przekracza 10% jego dochodu.
t.franek

Napisano: 18 lip 2016, 9:41

pytanie nie dotyczyło zmiany decyzji ze względu na zmianę dochodu, tylko zmianę kosztu utrzymania mieszkańca w DPS, więc nie rozumiem po co pisze się o 10 % dochodu
betina.dps

Napisano: 19 sie 2016, 12:40

ja tam piszę decyzję zmieniającą w każdym przypadku jak się zmieni koszt utrzymania też piszę, przynajmniej mam jasno w decyzji papierowej ile wynosi odpłatność mieszkańca a ile gminy. Przecież w komputerze jak się zmieni koszt utrzymania mieszkańca trzeba zrobić zmieniającą żeby utworzyć harmonogram po nowemu to co mi szkodzi wydrukować i mieć jasność.
ewi

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x