odbiór godzin nadliczbowych - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 21 lut 2017, 11:22

Jak w innych OPS-ach wygląda odbiór godzin nadliczbowych? U nas aby odebrać np.3 dni trzeba codziennie rano przez 3 dni przychodzić i podpisywać listę obecności.Paranoja.
marcysia111

Napisano: 21 lut 2017, 11:48

U nas jeśli chcemy odebrać więcej niż połowę czasu pracy, tj. 4 godziny to musimy brać urlop. Nadgodziny możemy odbierać jedynie do 4 godzin.
4919

Napisano: 21 lut 2017, 11:51

A my jak chcemy - możemy cały dzień, możemy kilka godzin, możemy 10 minut. Zależy od potrzeb pracownika.
Asia4

Napisano: 21 lut 2017, 12:17

w takich jednostkach jak GOPS, MOPS, Urząd nie ma nadgodzin
olga271

Napisano: 21 lut 2017, 13:35

to co ma jak zostaje po godzinach? Wdzięczność podopiecznych?
marcysia111

Napisano: 21 lut 2017, 15:04

wdzięczność podopiecznych i bóg zapłać, ja mam jeszcze nadgodziny z 2015r. nieodebrane
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 21 lut 2017, 15:16

marcysia111 pisze:to co ma jak zostaje po godzinach? Wdzięczność podopiecznych?
a skąd biora się nadgodziny...godziny pracy są ustalone sztywno, ty nie możesz ich sobie dopasowywać, ja nie zostaję choćby nie wiem co a jak już jestem to nigdzie tego nie zaznaczam bo i po co
olga271

Napisano: 21 lut 2017, 15:26

Pracownicy zatrudnieni w samorządowych jednostkach organizacyjnych – a więc również pracownicy instytucji pomocy społecznej – posiadają status pracowników samorządowych.

Pracownik samorządowy – w sytuacji gdy wymagają tego potrzeby jednostki, w której jest zatrudniony – na polecenie przełożonego ma obowiązek wykonywać pracę w godzinach nadliczbowych. W wyjątkowych przypadkach jest zobowiązany świadczyć pracę także w porze nocnej oraz w niedziele i święta. Za pracę wykonywaną na polecenie przełożonego w godzinach nadliczbowych przysługuje mu do wyboru: wynagrodzenie za godziny nadliczbowe albo czas wolny w tym samym wymiarze. Na wniosek pracownika wolny czas może być udzielony w okresie bezpośrednio poprzedzającym urlop wypoczynkowy lub po jego zakończeniu.

Z własnej woli nie zostanę nawet minuty. A jak pracodawca sobie tego życzy OK mogę ale tylko na powyższych zasadach.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x