odliczenie alimentów mądre głowy pomóżcie
odliczenie alimentów mądre głowy pomóżcie
Chciałam sie zapytać, jeżeli małżonkowie są po rozwodzie i syn jest z ojcem a drugie dziecko jest z matką a ten ojciec płacił już wcześniej alimenty na dwójkę tych dzieci, czyli w 2014 roku alimenty były już płacone, czy teraz jak złoży ten ojciec wniosek na 500 + na syna, czy może odliczyć sobie te płacone alimenty na to drugie dziecko, bo już zgupiałam 

Re: odliczenie alimentów mądre głowy pomóżcie
Dodam jeszcze , że po rozwodzie są dopiero teraz od marca 2016 r. , a wcześniej ten pan płacił alimenty jak byli jeszcze w związku małżeńskim
odliczyć mu jak poprze stosownymi dokumentami
A co w sytuacji jesli za rok 2014 dochód jest utracony, a uzysk za marzec 2015 i z tej marcowej wypłaty komornik zabrał pewna kwotę na poczet alimentów (są na to dokumenty). Rozumiem ze takie "odliczenie alimentów" nie jest naruszeniem ustawy (?).
Mam podobną sytuację. W 2014 Pan nie pracował, ale mam przekazy pocztowe że płacił alimenty. Teraz podjął zatrudnienie i czy moge mu też odliczyć te alimenty?
Od dochodu odejmujemy tylko te alimenty które były/są płacone na rzecz osób spoza rodziny - syn już jest w składzie rodziny wnioskodawcy. Ponadto alimenty to dochód syna, a więc jak byś ojcu odjęła to synowi należało by dodaćdorota.. pisze:Chciałam sie zapytać, jeżeli małżonkowie są po rozwodzie i syn jest z ojcem a drugie dziecko jest z matką a ten ojciec płacił już wcześniej alimenty na dwójkę tych dzieci, czyli w 2014 roku alimenty były już płacone, czy teraz jak złoży ten ojciec wniosek na 500 + na syna, czy może odliczyć sobie te płacone alimenty na to drugie dziecko, bo już zgupiałam

Oprócz odliczenie alimentów mądre głowy pomóżcie - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
podatek należny
czy załączniki wydajecie x2 czy x1
obecnie malzenstwo, co gdy rozwod w czerwcu
500 + dla dziecka umieszczonego w domu dziecka
Pytanie
Pracownik a świadczenie 500+
dziecko do 25 r życia Czy musi się uczyć?
500+ sposób aktywowania oprogramowania
do Elmera
aktualizacja sygnity czy już macie??
rodzina zastępcza
do roboty, do roboty
nieopodatkowane
skład rodziny - problem z mężem
PEŁNOLETNIE DZIECKO NIEPEŁNOSPRAWNE
co to ma być Tom...cenzura ???? prl się skonczył dawno temu